Реклама / Ads
3| 8961 |22.06.2008 НОВИНИ

Сергей Станишев и Стефка Костадинова посрещат олимпийската щафета

.
Премиерът Сергей Станишев и председателят на БОК Стефка Костадинова ще посрещнат олимпийската щафета в чест на Международния олимпийски ден 23 юни, понеделник в българската столица.
 
Факелното бягане ще тръгне от Националната спортна академия, а министър-председателят ще приеме олимпийската факла към 11,50 ч пред Министерски съвет. Малко след 12 часа атлетите ще бъдат посрещнати от председателя на БОК Стефка Костадинова пред сградата на олимпийската централа на ул. "Ангел Кънчев" № 4. В церемонията ще вземат участие едни от най-големите ни спортисти Евгения Раданова от шортрека и Йордан Йовчев, гимнастикът, който вече години наред е сред световния елит.

Самата Стефка Костадинова е печелила олимпийска титла, както и медали от олимпиади, световен рекордьор е на висок скок, с непостижимите 209 см.

pekin1.jpgПо време на олимпийският семинар, организиран от БОК в гранд хотел „София" преди два дни китайският посланик Джан Вансюе пожела цяла кошница с медали за българските спортисти в Пекин. На форума Стефка Костадинова връчи на дипломата специален справочник под формата на самолетен билет, с важна информация за Китай. Той е изготвен от института „Конфуций" в София със съдействието на БОК.
В справочника спортисти, треньори, журналисти и официални лица, могат да намерят най-важните данни за страната; указанията на МОК за ползване на блогове, олимпийски символи и знаци, кратък българо-китайски речник, както и специфика на китайския етикет.

Вярвам, че и на тези олимпийски игри българските спортисти ще се представят успешно, ще докажат своята класа. Може да има проблеми, с материалната база да не е всичко наред, но българите сме доказвали многократно, че в спортните битки сме истински бойци", заяви пред журналисти Световната рекордьорка Стефка Костадинова.

До момента България има 76 олимпийски квоти за Пекин. Мая Георгиева, изпълнителен директор на Първа Инвестиционна банка, което е генерален спонсор на БОК, заяви че до сряда трезьорът ще обяви специалните си премии за българските призьори в Пекин. Frognews.bg

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 4660 |20.06.2008 Станишев: Борисов да не раздава оценки от името на европейските институции . 6| 4511 |20.06.2008 "Стар вашингтонски котарак" видял телесен контакт Буш - Станишев . 11| 5304 |19.06.2008 Писмо от Брюксел до Станишев критикува проект на министър Николай Василев . 8| 4780 |19.06.2008 Станишев и Симеон едновременно в Брюксел, но на различни форуми

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads