Реклама / Ads
9| 8492 |07.03.2014 НОВИНИ

Шефът на Гранична полиция в Бургас замесен в тройна катастрофа

.
Тройна катастрофа при крайно съмнителни обстоятелства с участието на шефа на Гранично полицейско управление (ГПУ) - Бургас Йордан Маджаров е потулена и месеци наред за нея се говори само под сурдинка. Потрошен е един от служебните автомобили „Роувър“, инцидентът не е разследван нито от вътрешна комисия, нито от органите на МВР и прокуратурата, научи Флагман.бг.
 

 

„Всички знаят за случая, но никой не смее да надигне глас. Йордан Маджаров се ползва с протекцията на директора ГД „Гранична полиция“ Захарин Пенов и няма смисъл да се прави каквото и да е било. Най-много да пострада този, който е пуснал сигнала“, коментира източник от ГПУ-Бургас.


На 13 септември 2013 година Йордан Маджаров пътува с личния си автомобил към Варна. Той седи зад волана. Дали заради превишена скорост, или заради мокра настилка (според метеорологичната прогноза в този ден на територията на Община Несебър е валяло дъжд), губи контрол и се забива в канавка край Бяла. Вместо да извика Пътна помощ или да потърси друг вариант за придвижване на катастрофиралия автомобил, комисар Маджаров спешава намиращия се близо до мястото на инцидента патрул на Гранична полиция.

Подчинените от служебния „Роувър“ под заповедта на началника се отправят незабавно към мястото на катастрофата. Ситуацията обаче се усложнява. Докато се подготвят за издърпването, в огромния държавен джип "Роувър" се нацепва друга кола от автопотока. При сблъсъка се нанасят сериозни материални щети върху служебния автомобил. Не е известно да е викана полиция от РУП Несебър.

„Не знаем кой и с какво е платил ремонта на „Роувъра”, как са оправдали катастрофата с другата случайна кола, както и липсата на джипа от дежурствата, всички го видяхме колко е потрошен. Да отклониш от патрула служебен автомобил, за да те дърпа, е най-малкото подигравка с институцията“, коментира втори източник от Гранична полиция-Бургас.

От страна на Пътна полиция също няма информация за случая. Въпреки че става въпрос за двойно пътно-транспортно произшествие с участие на три коли на главен път, случаят липсва от сводката на МВР.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4840 |13.02.2014 Шефът на ЦИК ще се избира от НС . 24| 10722 |12.02.2014 Масова чистка в полицейската БМВ, шефът й се крие . 2| 7313 |08.02.2014 Полиция изнася багажа на Денис Ершов от VIP-апартамент в Поморие . 7| 5560 |06.02.2014 Шефът на печатницата на БНБ: Не можем да отпечатаме бюлетини сами

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads