Реклама / Ads
24| 10690 |12.02.2014 НОВИНИ

Масова чистка в полицейската БМВ, шефът й се крие

.
Над 400 служители на фирмата на МВР БМВ са заплашени от съкращения. На 20 февруари перспективата да останат на улицата официално ще се потвърди. На този етап съдбата на работниците е обвита в мистерия и шефът им Владимир Балкански се крие в миша дупка и избягва въпроса: Ще останем ли на улицата? В това лично се увери Фрог нюз.
 

 

Притеснени, че ще бъдат уволнени, тези служители потърсиха съдействие от медията. Те настояват да знаят навреме какво ги чака, за да не бъдат поставени в положение на колене. „Никой от ръководството не ни казва ще бъде ли закрито нашето звено или не. В същото време на някои колеги вече са предложили работа в МВР на половин заплата, което подсказва, че нещо не е наред”, жалва се работещ във фирмата.

 

Хубаво е, разбира се, че от вътрешното ведомство мислят за трудещите се в системата, но за да им предложат препитание първо трябва да обявят конкурс за това. А такъв до този момент не е насрочен. Освен това предоставената работа най-вероятно ще е временна, тъй като в МВР също се очакват съкращения подобно на НАП.

 

Министър Цветлин Йовчев още през декември миналата година беше обявил, че махнатите служители ще бъдат пренасочени към ведомството на Данаил Папазов. От министерството на транспорта обаче заявиха пред Фрог нюз, че изобщо не знаят за намеренията на вътрешния министър, което ще рече, че неговата идея изобщо не е обсъждана, та какво остава да бъдереализирана.

 

Закриването на 400 места в БМВ се дължи на изтичането на договора на фирмата с МВР. Предприятието не е успяло да спечели обществената поръчка за правене на регистрационни табели и тя е дадена на немската J.L.M. systems – Erich Utsch. И забележете, че чуждата фирма е предложила цена само с 51 стотинки по-ниска от БМВ за табела. Нашата е обявила цена от 5, 48, а конкурентната – 4, 97 лв.

 

Тъй като вече се описва техниката на отдела, който по всяка вероятност ще бъде закрит, Фрог нюз потърси за коментар шефа Владимир Балкански. Той увери, че в момента (11, 30 часа ) се провежда съвещание, на което се обсъждат наболелите въпроси. Даде дума, че следобед ще обясни какво ще е бъдещето на служителите на фирмата. Той обаче не изпълни обещанието си. За да не бъде обезпокояван, поиска да не бъде търсен на прекия му служебен телефон, а контактът  да се осъществи чрез неговата секретарка. И както се очаква в такива случки, тя покри шефа си с извинението, че е в среща, която не се знае дали ще приключи до края на работния ден. Фрог нюз продължава да чака отговора на г-н Балкански.

 

 

 

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5940 |04.01.2014 Ново 20: Миграцията от България и Румъния можело да не е масова . 11| 5962 |23.10.2013 Цветан Цветанов се жалва в съда за полицейската регистрация . 102| 6391 |22.10.2013 Бойко в Благоевград: Вземам властта и връщам уволнените при чистката . 151| 18477 |16.10.2013 Станишев срещу ГЕРБ : Ще ми говорите за чистка, безсрамници!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads