Реклама / Ads
10| 4149 |06.02.2022 НОВИНИ

Шефът на МРРБ: ГЕРБ хвърлят пиратки за АМ “Хемус”. Плащаме, защото има договори

.
Плащаме за строителството на АМ “Хемус”, защото сме подписали договори. От ГЕРБ хвърлят пиратки.
 

Това заяви пред Българското национално радио регионалният министър Гроздан Караджов.

 

Повод за коментара му е трибунката на депутатите от ГЕРБ, които в края на миналата седмица застанаха пред журналисти и попитаха защо продължават плащанията за строежа на АМ “Хемус”, ако вътрешният министър Бойко Рашков е прав и става дума за “престъплението на века”. 

 

Договорите за строежа на магистралата са за 4 милиарда. АПИ е възложило дейност на дружеството “Автомагистрали” да направи магистрали, пътища, да оправи свлачища, без това дружество да има и най-малката възможност да свърши това само. Законът за обществените поръчки е бил заобиколен, категоричен бе Караджов. 

 

“Тези договори са такива, но докато съдът не ги прогласи за нищожни или за унищожаеми, в двата случая ще има различни правни последици и различни, огромни рискове за държавата – в единия от случаите: когато са унищожаеми. Огромни рискове. Рискове, които достигат до 50% от горецитираните суми, не са за пренебрегване“, заяви регионалният министър.

 

“Може с години да се забави АМ „Хемус“ и пътят Ботевград – София, може тотално да разочароваме хората, които ги очакват от десетилетия, не мога с лека ръка да подходя. Докато не се прогласят от съда тези договори, ние сме задължени да си плащаме всичко, което е реално извършено и актувано. Иначе ще бъдем ние неизправната страна и ще платим още 15% неустойка. Плащаме, защото ГЕРБ са ги подписали тези договори. Това е толкова просто и логично”, допълни още Караджов.

 

“Тук няма нищо сензационно. Това е пиратка, която се хвърли в парламента и звучи и изглежда атрактивно, но в нея няма никакво съдържание. „Прилича на някаква пиратка, която ти хвърлят в краката и ти се смеят, а тя само произвежда звук и дим, нищо повече. Това е тяхна грешка, за която ние продължаваме да плащаме, техни грехове”, посочи регионалният министър.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 4237 |06.02.2022 Десислава Атанасова: ГЕРБ могат да седнат на масата само при катарзис на управляващите . 0| 3029 |05.02.2022 ДБ, ПП и ГЕРБ са похарчили най-много пари за последните парламентарни избори . 1| 3231 |04.02.2022 Български евродепутати от ГЕРБ питат ЕК за реформи в спецсъда ни . 5| 3382 |04.02.2022 Сблъсък между ГЕРБ и БСП заради цените на тока

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads