Реклама / Ads
0| 4262 |05.12.2014 НОВИНИ

Шефът на пожарната: В Елхово очакваме усложняване на ситуацията

.
Николай Николов
В Елхово очакваме усложняване на ситуацията в близките 7-8 часа, предвид очакваните значителни количества по река Тунджа, идващи от Стара планина и язовир Жребчево. Това заяви главен комисар Николай Николов – директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ по БНР.
 

От язовира до Елхово има 7 наблюдателни поста, които имат за задача при повишаване на нивото да уведомяват незабавно щаба за предприемане на необходимите мерки. Мерките са насочени преди всичко да изведем хората от застрашените райони. Тези райони се знаят кои са, хората са предупредени, има предварителна организация за тяхното евакуиране на безопасно място, осигурен е подслон, храна, евентуално топли напитки.

 

В цялата страна продължават усилията на държавата и на местните власти за справяне с обстановката, каза Николов и добави: Това е преди всичко наблюдението и взимането на спешни мерки. Пътувам от Свиленград към Елхово, където по оценка на Оперативния щаб ситуациите са най-тежки. Добрата новина за Свиленград е, че според нас критичният момент мина. На място видях перфектна организация – всички служби, от които зависи, включително и доброволци бяха на крак цяла нощ, направиха необходимото и при водни количества, значително по-високи от тези през 2012-а година, когато беше голямото наводнение в Свиленград, сега на практика няма никакви щети в града. Превантивно хората от ниския квартал бяха предупредени да са готови за евакуация. Такова решение за евакуация не се взе, защото нямаше пряка заплаха. Перфектна организация, хората бяха напълно спокойни, градът живее един нормален живот.

 

В Гълъбово, Раднево също е бедствена ситуацията, подчерта гл. комисар Николов. Той добави, че във Видинско ледът продължава да създава проблеми. По думите му навсякъде пътната мрежа е проходима при зимни условия. Все още обаче приблизително 28 населени места остават без електрозахранване, добави той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4690 |03.12.2014 Шефът на ДАНС станал доктор в Библиотекарския . 75| 11237 |03.12.2014 Фрог разузна: Шефът на военното разузнаване подава оставка!? . 0| 4761 |21.11.2014 Шефът на Съдийската комисия на БФС хвърли оставка . 7| 4400 |21.11.2014 Шефът на Пирогов: Съмненията за ебола - паника и психоза

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads