Реклама / Ads
0| 6725 |18.03.2007 НОВИНИ

Шест души загиват в катастрофа край Кошарица

.
Семейство с 4-годишно дете са сред шестимата загинали при тежката катастрофа около 2 ч. след полунощ край несебърското село Кошарица. Те пътували с още двама души във форд от Бургас, когато се сблъскали челно със старозагорски автомобил. Секунди след това във форда се врязало пежо, също с бургаска регистрация. При сблъсъка в един от автомобилите се взривила газова уредба.
 
Двете бургаски коли са се връщали от рожден ден, разказва БГНЕС. Зад волана на пежото била бременна жена, която успяла да излезе и да спаси 30-годишния шофьора на форда.
Той и 42-годишният му спътник от предната седалка са настанени в бургаската болница, като единият е със счупен таз, а другият е с опасност за живота, тъй като има 70-80% изгаряния втора и трета степен.
Бременната в деветия месец К.Я. (20 г.) е от Айтос и пътувала сама в колата. Тя се върнала втори път, за да извади семейството от форда, но не е успяла, тъй като гумите се подпалили.
Загиналото семейство е от с. Помен, Русенско. Мъжът е на 31 г., а съпругата - на 22 г., допълва кореспондентът на БГНЕС в Бургас.
Шест бяха жертвите на пътни произшествия и през изтеклото денонощие, когато станаха общо 23 катастрофи. 30 са ранените, двама - с опасност за живота, обобщават от пресцентъра на МВР.
В София в ранните часове на съботния ден също при верижен сблъсък на платното след хотел "Плиска" загина популярният тв и радиоводещ Емил Трифонов-Кембъла.
Минути преди полунощ в петък на кръстовище между главния път София-Варна и четвъртокласен път за с. Джулюница, камион с 27-годишен водач от Разград помете "ВАЗ 2105" с трима тийнейджъри.
Зад волана на леката кола бил 19-годишен младеж от Велико Търново, който загинал на място заедно с двете си спътнички, на 18 години.
От началото на този месец статистиката сочи, че са станали 341 катастрофи, с 31 смъртни случая и още 419 пострадали.
От началото на годината са регистрирани 1409 произшествия. Смъртта си по пътищата на страната са намерили 177 души, а 1671 са ранени.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 714 |29.03.2024 Явор Божанков: Борисов е агент Смит от "Матрицата", има роля в съдебната система и не иска да я загуби . 2| 830 |29.03.2024 Зеленски с ново предупреждeние: Войната в Украйна може да достигне Европа и дори САЩ . 0| 610 |29.03.2024 Председателят на НСИ казва в парламента, дали България е готова за еврото . 1| 471 |29.03.2024 Министър в оставка Тагарев: България е част от НАТО, имаме стратегически интерес да помогнем на Украйна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads