Реклама / Ads
0| 5246 |29.08.2012 НОВИНИ

Шест пожара в страната не са потушени още

.
Шест по-големи пожара продължават да действат на територията на България. През денонощието са ликвидирани общо 204 пожара.
 
Продължава да действа локализираният пожар в община Средец, който се охранява и наблюдава и се извършва обход от служители на "Пожарна безопасност и защита на населението" и горските стопанства за определяне дали има нови огнища и дали има опасност от развитие, каза за „Фокус” главен инспектор Тошко Бързилов, началник на Националния оперативен център „Пожарна безопасност и защита на населението”.

Има готовност да бъдат включени по преценка на щаба допълнителни сили и средства при поискване. Продължава охраната и на локализирания пожар в местността „Бели бор”, община Рила, където дежурят служители на горско стопанство, пожарната и армията, каза главен инспектор Бързилов.

„Продължават действията по ликвидирането на пожара в община Ямбол, който вчера възникна между селата Раздел и Вълча поляна. На място работят осем пожарни екипа с 30 пожарникари, допълнително са съсредоточени сили и средства от Министерство на отбраната за днес.

Ще бъде изпратен модул с противопожарен автомобил с военнослужещи. От страна на Горското стопанство са осигурени три „Тойоти” с 30 техни служители. Включени са сили и средства на „Гранична полиция”, служители на Районно полицейско управление – Елхово. Създадена е организация за включване на хеликоптери. Те са в готовност в авиобаза Крумово, но в момента не могат да излетят поради силното задимяване на мястото на пожара, каза главен инспектор Бързилов.

От Агенция „Пътна инфраструктура” беше осигурена тежка верижна техника, която направи просека в гората за спиране на разпространението. Към момента не може да се каже какви точно са щетите, посочи още главен инспектор Тошко Бързилов.

Продължават действията по окончателното ликвидиране на пожара в района на село Драгоил, община Драгоман. От мината, която е в близост до пожара, е изведена тежка верижна машина, която проправя просека, използват се и трактори. В момента се наблюдава пожарът, посочи още главен инспектор Бързилов.

Напълно са локализирани пожарите, които възникнаха в област Пазарджик. Локализиран е пожарът, който снощи възникна в село Брягово, община Хасково. Създадена е необходимата организация за погасяване на пожарите на територията на цялата страна. Има готовност да бъдат включени допълнително средства, действията се координират между пожарна безопасност и защита на населението, местната власт и армията, посочи още главен инспектор Бързилов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5131 |28.08.2012 Четири нови пожара горят в община Средец . 2| 4929 |27.08.2012 Страната гори, вятърът влошава положението . 0| 5239 |27.08.2012 В пожара в Рила пострадаха 7 . 2| 5384 |23.08.2012 Четвърти ден се борят с пожара в Рила

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads