Реклама / Ads
4| 4610 |20.09.2009 НОВИНИ

Шийлдс натиснал Санки да признае за ужаса в Слънчев бряг

.
Решението на Джак Стро да освободи фен на "Ливърпул", обвинен в опит за убийство в България, беше подложено на съмнение от данните за сериозни пропуски в "признанието" на друг човек за престъплението, съобщава в-к "Сънди Таймс".
 
Майкъл Шийлдс беше освободен този месец след като министърът на правосъдието му даде кралска амнистия с довода, че устните и писмени показания на друг фен - Греъм Санки, са го убедили, че Шийлдс е "морално и технически невинен".

Сега, обаче, става ясно, че Санки признал пред адвокатите си за престъплението, защото се страхува за живота си, след като е получил заплахи от поддръжници на Шийлдс. Доказателства обаче сочат, че признанието на Санки, че е атакувал българския барман Мартин Георгиев преди четири години, няма никаква стойност. Санки е казал на правния си съветник Дейвид Кируън, че се страхува за живота си заради заплахите за насилие от поддръжници на Шийлдс, ако не признае публично, че е нападнал Георгиев. Семейството на Санки също е било заплашвано, пише изданието.

Майкъл Шийлдс пе пуснат на свобода на 9 септември, след като британският министър на правосъдието Джак Строу помилва фена на Ливърпул. 22-годишният младеж излежаваше 10-годишна присъда за опит за убийство на барман в България през 2005 година. След като Шийлдс бе помилван, ВВС разпространи становище на Строу, в което се твърдеше, че са се появили нови доказателства, които го оневиняват.

Министърът потвърди за съществуването на трети човек, който ден след боя над бармана устно си признал, че той е побойникът. "Това, по мое мнение, съществено променя правдоподобността на различните версии за това, какво точно се е случило в този случай. Моето решение не представлява критика към решението на българския съд по този казус. Аз видях доказателства, които те не са видели", каза Строу.

"Новите доказателства, които се появиха при срещата с родителите на г-н Шийлдс, и последвалите проверки на полицията в Ливърпул са предадени на българските власти от британския посланик в София", допълни още той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5124 |11.09.2009 Политически опортюнизъм зад освобождаването на Шийлдс? . 8| 4891 |09.09.2009 Побойникът Шийлдс е на свобода . 5| 4900 |26.06.2008 Наши евродепутати се борят по делото на Майкъл Шийлдс . 3| 6706 |20.03.2008 София ще признае турския геноцид над арменците

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads