Реклама / Ads
2| 2768 |01.12.2023 НОВИНИ

Ще се проведе Дискусионен форум „Образованието – ключ за решаването на демографските проблеми“

.
На 4 декември 2023 г. (понеделник) ще се проведе Дискусионен форум „Образованието – ключ за решаването на демографските проблеми“, организиран от Стратегическия институт за национални политики и идеи, Камарата на преподавателите от висшето образование и Сдружение „Гражданска инициатива България 2050“.
 

Целта на форума е да се разгледа както влиянието на образованието върху демографските процеси у нас, така и отражението на демографската криза върху образователната ни система.

 

Събитието ще бъде открито от д-р Калоян Паргов – председател на УС на СИНПИ, проф. д.н. Борислав Борисов – председател на УС на КПВО и г-н Валентин Съйков – председател на УС на ГИ България 2050.

 

Встъпително слово ще направи г-н Красимир Вълчев – председател на Комисията по образованието и науката на НС.

 

Поканен е и министърът на образованието и науката проф. д-р Галин Цоков.

 

Доклади ще изнесат доц. д-р Красимира Славева – член на УС на Съюза на учените в България, проф. д.т.н. Маруся Любчева – член на УС на Черноморски институт и проф. д.н. Борислав Борисов, доц. д-р Алексей Пампоров от Института по философия и социология към БАН и преподавател в СУ „Св. Климент Охридски“, доц. д-р Спас Ташев – ръководител на Департамента по демография в Института за изследване на населението и човека към БАН и посланик Владимир Данчев – председател на УС на Българо-финландско дружество за приятелство.

В дискусионната част ще вземат участие представители на висшето и средното образование, на читалищното дело, на синдикатите, експерти в областта на науката, образованието и демографията, психолози, общественици и депутати.

Форумът ще се проведе от 11.00 часа в Литературен клуб „Перото“ - НДК.


.
Стратегически институт за национални политики и идеи - СИНПИ
www.sinpi.bg

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 3566 |01.12.2023 Мартин Димитров: Демагогията на ГЕРБ е изумителна . 19| 5707 |01.12.2023 Проф. Тагарев: Реакцията на Захарова е нервна и е част от руската пропагандна война . 33| 3368 |01.12.2023 Акад. Денков: Няма да отговарям на всички глупости, които се тиражират. Не ме интересуват дребните провокации . 1| 2933 |01.12.2023 Енергиен експерт: Няма да има компенсация за спрения ток

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads