Реклама / Ads
6| 3431 |14.01.2021 НОВИНИ

Шуробаджанащина и “наши хора” прередили медиците от Сандански за ваксината

.
Източник: БГНЕС
24 души са прередили медици от болницата в Сандански при ваксинацията срещу COVID-19. Това стана ясно след проверката на агенция “Медицински надзор” след скандала в лечебното заведение с ваксинираните общински съветници.
 

На 8 януари са били имунизирани 7 служители от социалния патронаж, един учител и един пенсионер. На 9 януари са имунизирани 24 души, сред които и роднина на директора на болницата в Сандански, които не са включени в имунизационния план на МЗ и не попадат в първата фаза. 


ФрогНюз припомня, че скандалът избухна, след като в социалните мрежи плъзнаха видеоклипове от имунизацията на общински съветници в Сандански. Тяхната ваксинация обаче е далеч във времето - в първа фаза трябваше да бъдат имунизирани само лекари, а втората (която започва в понеделник) обхваща учителите и възрастните хора. Втората фаза ще стартира само в областите, където са достигнати количествата ваксини, стана ясно по време на днешния брифинг на Националния оперативен щаб. 


Петдневният срок за прилагане на ваксините е бил валиден до 11 януари при случая в Сандански. Това означава, е имало достатъчно време те да бъдат пренасочени, категоричен беше проф. Ангелов. 


“Считам, че изпълнителният директор на болницата не е спазил изискванията на имунизационния план на Република България, ваксинационния план, не е осъществил достатъчно добра организация и координация. Лечебното заведение е общинско. Министърът на здравеопазването не може да извърши кадрови промени в него“, каза той.


“Ако това лечебно заведение беше под ръководството... и Министерството на здравеопазването беше принципал, щях да освободя изпълнителния директор“, добави министър Ангелов.


Директорът на лечебното заведение в Сандански обаче е на мнение, че нарушение не е било извършено - в плана пишело “препоръчително”, но не “задължително”. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 11043 |06.10.2020 Само във Фрог: Шуробаджанащина в Берковица. Цяла фамилия от общинската софра контролира новооткрит дневен център . 46| 5962 |15.08.2020 Проф. Близнашки против прекия вот за президент. Във властта влизали ”случайни хора” . 1| 4140 |20.03.2020 ”Неделни хора” - жертва на група протестъри и провокатори . 19| 16296 |31.10.2019 Скандалният доклад за район ”Младост” разкрива зависимости и шуробаджанащина

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads