Реклама / Ads
48| 7586 |02.02.2014 НОВИНИ

Сидеров обвини Кунева в лична облага от договора за АЕЦ "Козлодуй"

.
Министрите от кабинета „Сакскобургготски“ и самият премиер затвориха 3 и 4 блок на АЕЦ „Козлодуй“. Именно те дръпнаха шалтера на ядрената ни централа. Банка „Париба“ сключи договор с държавата, а зад измамата стоят подписите на тогавашните министри. Това посочи пред Нова телевизия Волен Сидеров.
 

След изтичане мандата на Кунева и приключване на работата й като комисар в Брюксел, тя е получила солидна сума за „съпричастността си“. Ръководителите на ЕС са щедри, когато става въпрос за раздаване, или по-точно облажване от парите на европейския данъкоплатец, в това число и от нас – българите.Сидеров  обвини Соломон Паси и Меглена Кунева, че са основните играчи в затварянето на двата блока на АЕЦ "Козлодуй", под натиск на определени европейски лобисти.

„Каква е играта? Френската банка „Париба", която има сигурно десетки дела за измами и далавери, Жак Ширак приватизира, тази банка се бори отдавна да закрие блоковете. Защо? Защото е инвестирала милиарди в румънската централа „Черна вода" и българската е конкуренция - тя има най-евтиния ток - трябва да се закрие. Кой ще я закрие - госпожа Кунева, тя започва тази дейност, след което получава награда. Тя като си приключи функциите с предаването на интересите на България, я сложиха в Надзорния съвет на „Париба" с огромна заплата. Това е факт, поради който даже имаше обвинения в конфликт на интереси, когато тя участва в изборите. Специално за нея връзката е тази. За Паси, Кобургготски, Ковачев, връзките са по-преплетени", каза още Волен Сидеров.

„Измамата е и от страна на комисаря по разширяването Ферхойген, и от българска страна – на енергийния министър и преговаращия с ЕС. Не е вярно, че нямало да бъдем приети в ЕС, ако не сме затворили въпросните блокове. Само на нас ни бе внушено, че това е условие на Евросъюза“, заяви Сидеров.

Той прочете извадки от глава „Енергетика“, коментирани от италиански енергетик, който категорично твърди, че не е имало условия към страната ни за блоковете на АЕЦ „Козлодуй“.

Лидерът на "Атака" заяви, че българският парламент ще прояви „синдрома въздържане“. „Защото те като не им изнася нещо, не натискат копченцето“, коментира Сидеров евентуалната подкрепа от други партии и депутати в парламента..

„От друга страна – никога не е късно да се защити интереса и достойнството на България. В момента 4-те блока (с решение на правителството на ГЕРБ) са дадени на „Ядрени отпадъци“. По-тревожно е, че това предприятие РАО се занимава с разфасоване на централата. И ако няма някакъв акт на правителството, решителен акт, до края на годината може би ще е късно да говорим за спасяването на 3 и 4 блок на централата. Аз съм длъжен да проведа тази битка. Не съм зареден с ентусиазъм – като джиесем от зареждачка, но това е моя кауза от много години и ще я преследвам докрай“, заяви Волен Сидеров.

Блоковете на АЕЦ "Козлодуй" бяха затворени без знанието на президента. Ферхойген се обръща къйм мен  и казва - вчера вашите преговарящи затвориха глава енергетиката, какво искате, коментира казуса секунди по-късно и бившият президент Георги Първанов, който не е знаел, че вече е имало споразумение. Всичко тръгна от обвързване затварянето на 3 и 4 блок с влизане в ЕС. Правителството на Сакскобурготски реши да ускори процеса и и ги харизва, допълни той.


Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5173 |01.02.2014 Кунева иска референдум за изборите . 33| 5497 |31.01.2014 Сидеров: Аз трупах статии, други милиони . 47| 5182 |29.01.2014 Сидеров: Ако бях премиер, пускам 3 и 4 блок на "Козлодуй" . 39| 5232 |27.01.2014 Сидеров призовава полицията да арестува окупаторите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads