Реклама / Ads
0| 2986 |16.12.2022 НОВИНИ

Сигнали за бомби затвориха летището и евакуираха училища, търговски център и хотели в РСМ

.
Източник: Личен архив
Сигнали за бомби заляха столицата и един от главните градове на Северна Македония тази сутрин.
 

На имейл адресите на десет училища в Скопие и пет в Битоля, както и на Футболната федерация на Македония, хотел „Александър Палас“, хотел „Мериот“, търговски център „East Gate“, спортна зала „Борис Трайковски“ и Международно летище Скопие са получени заплахи за поставено взривно устройство, информира МИА.

 

Сигнал за бомба е постъпил и в ПМГ "Д-р Панче Карагьозов", откъдето се евакуират учениците.

 

Според кмета на община Гази баба Бобан Стефковски има сигнали за поставени бомби в училищата „Григор Пърличев“, „Наум Наумовски-Борче“, „Кръсте Мисирков“, „Кирил и Методий“, „Крум Тошев“, "25 май", "Дане Крапчев" и "Наум Охридски".

 

"ТАВ Македония" потвърди, че международното летище в Скопие е получило заплаха по имейл тази сутрин за взривно устройство. От там допълват, че информацията е била незабавно съобщена на МВР, като същевременно целият персонал и всички пътници и/или минувачи, които са на летището, са били безопасно евакуирани, а части на МВР извършват оглед на съоръженията на летището.

 

“Полетите не са отменени, но в момента движението е спряно, докато не получим уведомление от МВР, че е безопасно дейността на летището да продължи по обичайния график“, се казва в съобщението от " ТАВ Македония“.

 

Веднага след постъпилите сигнали са предприети мерки от полицейски служители за безопасно евакуиране на сградите и се извършват антитерористични проверки. Предприемат се и мерки за изясняване на случаите.

 

„Засега всички деца са в безопасност, евакуирани са от територията на училищата и са придружавани от педагогическия персонал. Веднага след информацията разговарях с отговорните лица в РПУ Гази Баба с цел незабавно предприемане на всички необходими мерки за проверка на получената информация“, написа Стефковски.

 

Заради сигнала за поставена бомба в хотел "Александър палас" днешната годишна конференция на Търговската камара на Северна Македония, на която трябваше да говори премиерът Димитър Ковачевски, беше отменена. Сред участниците в конференцията в "Александър Палас" бяха министрите на икономиката Крешник Бектеши и министрите на финансите Фатмир Бесими.

 

Това е първият случай на сигнал за бомба на събитие, на което трябва да присъстват политици.

 

Тези дни обект на бомбени заплахи училища, институции, търговски центрове и други обекти. Вчера са регистрирани рекордните 49 сигнала за бомби, които полицията след проверки е посочила, че са лъжливи. В поредицата от съобщения за доставени бомби през изминалия период днешният сигнал на летището в Скопие се случва за първи път. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 2969 |13.12.2022 Служители на АПИ затвориха тунела ”Витиня” в знак на протест заради ниското заплащане . 0| 3129 |01.12.2022 Още две писма-бомби. Сега са адресирани до кабинета на Санчес и МО на Испания . 0| 3127 |01.12.2022 Затвориха за камиони прохода Рожен . 9| 10254 |27.11.2022 Шефът на Енергоатом: Има сигнали, че Русия готви изтегляне от Запорожката АЕЦ 

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads