Реклама / Ads
8| 3806 |12.05.2023 НОВИНИ

Силвия Великова категорична: Гешев ще бъде свален, ще има мнозинство за освобождаването му

.
Източник: стопкадър
Журналистката Силвия Великова разяснява реакцията на част от прокурорската гилдия за Иван Гешев.
 

" Да, изненадах се. Още повече, че почти по същото време, в което през вчерашния ден Мария Габриел разгласи, че нейният министър би подхванал такава процедура, Висшия правосъден съвет (ВСС) имаше съвещание, имаше апел към магистратите да разясняват тематиката, те отхвърлиха, намирайки, че тя е значима. За мен акцентът не е Сарафов, а смяната, която настъпи в прокурорската гилдия. Защото това са същите хора, които са избрали Гешев, това са същите хора, които отхвърлиха да го освободят при надалеч по-тежки нарушавания."

 

"Това са същите хора, които в деня след този случай излязоха с позиция и го нарекоха посягане против държавността и посягане против самостоятелната правосъдна власт. Така че в този момент въпросът е дали са еманципирани членовете на Висш съдебен съвет, определени от Народното събрание, тези които са ги избрали, или в противен случай - когато партиите споделят какъв брой готино е предлагането на госпожа Габриел всички споделят на своите  представители във Висш съдебен съвет " вятърът се смени ", сподели Великова в новините на БТВ.

 

" Това искане ще успее. След като чух през днешния ден какъв е бил коментарът на Боян Магдалинчев, мисля, че болшинство за освобождението на Гешев ще има. Ако Висш съдебен съвет го освободи на това съображение, има съображение за следствие за закононарушение против правораздаването. Дали чак до там ще стигнем и до какъв брой прокуратурата в действителност ще се проветри след промяната на основния прокурор е рано да се каже. Смятам, че е значимо това, което се случи през днешния ден, с позицията на редови прокурори. Те споделиха: " Вън политиката от прокуратурата ", допълни тя.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2800 |28.04.2023 Силвия Великова много се забавлявала от слуховете за съставяне на правителство с натиск отвън . 1| 2992 |07.04.2023 Силвия Георгиева от НСОРБ: Ако до юли нямаме приет бюджет, общините остават без пари . 1| 2883 |22.03.2023 Александър Кашъмов и Силвия Великова коментират Доклада на Държавния департамент на САЩ . 0| 3376 |02.01.2023 Да почерпят Силвия и Серафим, Пламен и Пламена!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads