Реклама / Ads
14| 7011 |26.07.2020 НОВИНИ

Ал. Симов: Властта прави арогантен опит за оцеляване, искат се оставките на Борисов и Гешев

.
Александър Симов Източник: БГНЕС
”Протестиращите не искат четири оставки и едно разместване, искат две - на Бойко Борисов и на Иван Гешев. Всичко това е опит за оцеляване, при това доста арогантен и посредствен, и най-важното- не върши никаква работа. За мен това е парламентарно упражнение по спасяване на кожата на Бойко Борисов и нищо друго.”
 

Това заяви депутатът от ПГ на „БСП за България“ Александър Симов пред БНР.


По повод протестите, депутатът от левицата обясни, че повечето хора са водени от разбирането, че въпросът за това кой ще управлява- ще се види едва след като ГЕРБ паднат от власт. Към момента основната задача е Бойко Борисов и Иван Гешев да бъдат пратени в историята. „Нашата задача никога не е била да яхнем този протест или да се опитваме да го използваме за наши вътрешнопартийни цели“, заяви той.


Александър Симов каза, че в момента се нуждаем от голямо обединение на много хора, за да успеем да решим основния проблем, който събра хората на улицата. „Основният проблем е, че една мафиотско-олигархично мутренска власт все повече създава усещането, че в тази държава властва безнадеждността. Точно заради това хората излязоха на улиците. Бандитското нахлуване на прокуратурата в президентството беше този сигнал за събуждане, от който се нуждаехме всички. Към момента задачата на всички е да свалим Бойко Борисов и ГЕРБ, а след това в една предизборна кампания всеки ще застане с идеите си“, добави още депутатът от БСП.

 

„Няма по-важно нещо от гласа на хората. Ако те гласуват за разноцветен парламент, такъв да е. Техният глас е свещен. Тази власт вече не е легитимна в очите на хората. Протестите и много други признаци го показват. Тази власт е тотално срутена откъм доверие. Единствено предсрочните избори могат да успокоят общественото напрежение и да осигурят някаква степен на легитимност. Трябва да се намери някаква база за общо взаимодействие на всички политически интереси в парламента. Всичко останало ни води към Бойко Борисов и Гешев- точно това, което хората мразят, обясни Симов“.


“Ние ще продължим да участваме в протестите, призовавам и хората да го направят. Най-важното, което този парламент трябва да направи, е да въведе машинното гласуване и ще направим всичко възможно следващите избори да бъдат предсрочни“, заключи депутатът от БСП.



Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 44| 15606 |25.07.2020 Политологът Борис Попиванов: Облаците се сгъстяват, правителството върви към стратегии на оцеляване . 17| 5008 |25.07.2020 Пореден антиправителствен протест пред МС . 118| 11876 |26.07.2020 Плевнелиев: Лошият вариант е Борисов да подаде оставка и Радев да състави марионетно правителство . 5| 6060 |24.07.2020 Мария Спирова: Борисов заменя холерата с чума по високите етажи на властта

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads