Реклама / Ads
5| 4870 |08.07.2009 НОВИНИ

Симпатизанти на ГЕРБ се заканват да блокират пътища в Смолян

.
Източник: източник
Недоволни, че ДПС взима 2-то депутатско място, местни активисти заплшват да блокират главни пътища в област Смолян.
 

Днес се оказа, че радостта на победителите от ГЕРБ в изборите за 41-во българско Народно събрание не е пълна и окончателна. Причината е математическа и произхожда от системата, избрана за преброяване на гласовете на гласувалите избиратели. Днес ЦИК обяви окончателните резултати и се оказа, че в Смолян партията на Бойко Борисов остава с един депутат за сметка на още един народен представител за ДПС.

Въпреки, че от полицията в Смолян посочиха, че за момента няма затворени пътища, проверката на сигналите за готвени блокади в Смолян и Златоград е започнала. Протестна подписка срещу подмяната на вота и втория депутат на ДПС започна в община Златоград. Това съобщи кметът на общината Мирослав Янчев. Той обясни, че хората в общината смятат да организират митинг.

До обявяване на окончателните резултати от ЦИК днес ГЕРБ разчиташе, че в Смолян ще бъде представляван от двама депутати – мажоритарната Даниела Дариткова-Проданова и водачът на пропорционалната листа Николай Мелемов. По предварителните резултати, ДПС трябваше да бъде с едно депутатско място в този избирателен район, но заради математическото преброяване днес се оказа, че вместо Мелемов ДПС ще вкара Елин Андреев на негово място. Според доверен източник на frognews.bg второто депутатско място за ДПС е станало възможно, благодарение на хитропремисления стратегически ход на лидера на ДПС – Ахмед Доган, който за да се застрахова срещу евентуален нов изборен закон, забраняващ гласуването на българи в чужбина,  е побързал да си прехвърли гласовете от Турция именно в този район на Родопите. И така да сбъдне една отдавнашна своя мечта – още отсега да си подсигури подкрепата на помаците, живеещи в Родопите.

Размествания настъпиха и за депутатите на ДПС и Синята коалиция в други райони. ДПС губи едни мандат в Добрич и печели друг в Русе. Там, подобно на Смолян, мандатите ставата два. Синята коалиция губи един мандат в Русе и печели един в Добрич. Вместо Михаил Михайлов от Русе Синята коалиция вкарва в парламента Венцислав Върбанов от Добрич. Така че човекът на Анастасия Мозер, бившият земеделски министър Върбанов отново е народен представител.

Математическото разместване не променя броя на избраните от шестте парламентарни партии депутати.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5157 |26.05.2008 Симпатизанти на Волен освиркаха Тачева, делото пак беше отложено . 11| 4805 |01.05.2008 Станишев обеща по-добър живот на беловласите си симпатизанти . 3| 4844 |14.06.2007 Царят размаха пръст на юридическото лоби чрез обръщение към симпатизантите на НДСВ . 0| 4728 |01.03.2007 Волен Сидеров и симпатизанти протестираха пред Полиграфическия комбинат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads