Реклама / Ads
0| 7759 |28.06.2015 НОВИНИ

Синдикален шеф : Затворниците се осигуряват от жертвите

.
Иван Петров
Един затворник е обслужван здравно по-добре от българския гражданин. Държавата му плаща здравни осигуровки, дори да не ги е плащал. За да се възстанови здравната осигуровка държавата плаща и нея. Във всеки затвор има здравен център, стоматологичен център. Имаме две болници. Потърпевшите плащат данъци на затворниците, да имат затворниците привилегии. Това изясни в "На Светло" по Нова председателят на синдиката на служителите в затворите Иван Петров.
 
Лекарставата са безплатни за престъпниците. Нито един български гражданин няма такива права, както и ние надзирателите. Ами три пъти на ден храна плюс всички човешки условия, допълни той възмутен.

Бяхме упреквани от министър Бъчварова, че зад нас има хора, че някой ни подтиква политически да протестираме. Ние сме правели протести при всяко едно правителство, при шест правителство. Мотивът е един - реално финансиране на нашата дейност, категоричен бе Петров. 456 човека е бройката в Главна дирекция за изпълнения на наказания Ако се съкратят няма да се подобри финансовото положение, няма да има никакъв ефект. Тези хора при уволнение отиват в бюрото на труда. Опасността е, че тези, които останат, ще вършат работата и на уволнените. Нека реформите да бъдат направени след задълбочен анализ на цялата дейност. Не може да се съкращава от бюрото. Да не се съкращават хора пряко свързани със стражата, това каза още синдикалният шеф.

Проблемът с корупционните практики при надзирателите е, като в цялата държава. Не може да го отречем. Като синдикат сме предлагали технически промени, промени в закони, за ограничаване на корупцията. Не ни чуват. Лошото е, че никой не ни обръща внимание. Настояваме за изравняване социалните плащания. Отговорът е, че няма пари в този бюджет. Но в следващия бюджет пак не сме предвидени, но има предвиждане на увеличение на заплатите на затворниците, защото е обвързано с минималната работна заплата. Дава се на престъпниците, върна се към парадоксите Петров.

Новоназначен сужител започва с 490 лв. След професионални обучения взема 620 лв., обрисува той хала на младия надзирател. Продължаваме да си търсим правата с всички законни действия, категоричен бе той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 12777 |19.01.2015 Знаете ли в кой пенсионен фонд се осигурявате? . 19| 4759 |24.05.2014 Затворниците гласуват в 40 избирателни секции . 6| 5877 |05.02.2014 Цецка Цачева: Затворниците се радват на Митхат Табаков като на расов елен . 26| 4829 |28.07.2013 Синдикален бос вижда енергетиката ни в нокдаун

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads