Реклама / Ads
99| 11897 |19.07.2012 НОВИНИ

Скандал в БНТ. Я. Стоилов обвини кабинета за атентата, Марчева го успокоява

.
Скандал избухна в студиото на БНТ. Социалистът Янаки Стоилов нападна безпощадно действията на правителството и особено външно политическата му дейност през последните три години. Той хвърли цялата вина за случилото се върху управлението на ГЕРБ.
 
Според него то и само то е виновно, за да се стигне до този терористичен акт в Бургас. Водещата Евгения Марчева се опита да потърси конкретни отговори от Стоилов. Четири пъти го помоли да конкретизира обвиненията си, които са особено тежки на фона на терористичния акт на летище в Бургас. Не казвате нищо конкретно, а само обвинявате, опита тя да направи разговора по-конструктивен.

Стига сте защитавали управляващите, остро я прекъсна червеният депутат. Той бе видимо афектиран и зачервен.

Евгения Марчева едва успяваше да спре устрема на Стоилов...

 

Не защитавам никого, но вие не давате нито един конкретен пример, говорите общо и отправяте много тежки обвинения, защити се Марчева. 

Стоилов очевидно си изпусна нервите, защото почна да обяснява, че няма никаква безопасност в България, че хората, за да са защитени трябва да си стоят в къщи. Че политиката ни спрямо събитията в Сирия, Афганистан и Ирак е лоша.

 

Но политиката спрямо Ирак и Афганистан е от времето на други правителства, припомни водещата.

 

Тогава е била по-балансирана, сега е неудачна. Това е предупреждение и към целия Европейски съюз. Но тук сигурността я няма, отсече Янаки Стоилов. Накрая Марчева го прекъсна, за да включат пряко от Бургас вътрешния министър Цветан Цветанов.

 

Минути по-късно в същото студио бившият външен министър Соломон Паси нарече нападките на Янаки Стоилов политическа спекулация. Той обаче призова правителството да е по-сдържано и да не прави непрекъснати изявления, а да се концентрира в ситуацията и да потърси помощ от НАТО. Подобен акт може да се случи във всяка точка на света, категоричен е паси.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 96| 16174 |12.07.2012 Сесил Каратанчева забърка Бойко Борисов в секс скандал . 38| 10253 |12.07.2012 Скандал: „Седмичен Труд” фалшифицирал интервю с Елен Колева . 45| 9919 |09.07.2012 Скандал: Социоложки се сръфаха за поръчки на изследвания . 72| 9717 |08.07.2012 Скандал! Политици ползвали секс услугите на "Октопода"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads