Реклама / Ads
10| 5483 |13.08.2008 НОВИНИ

Скотланд Ярд категоричен: Джип е прегазил сестрите Белнейски

.
Росица и Кристина не са били изнасилени и пребити с камъни, а са били ударени в гръб от тежък джип при катастрофа с висока скорост, убедени са английските детективи.
 

Това заключение е получено от Лондон преди няколко дни. Експертите от Скотланд ярд са се запознали със снимков материал по делото, който е потвърдил изводите им, че двете момичета имат почти еднакви травми, които е невъзможно да бъдат нанесени от престъпник или престъпници с такава точност. През март британски полицай от Скотланд ярд, който води собствено разследване по зверското убийство на сестрите от Пазарджик, посети София по проект за обмен на информация. Тогава той е поискал да се запознае с материалите по делото и е изготвил доклад по случая, който е бил предаден на българското вътрешно министерство. До този момент той не е огласен.

Същият извод като на детективите от Лондон направи и екипът на доц. Стойчо Раданов, който преди 2 месеца изготви нова експертиза за смъртта на сестрите. По време на изследванията обаче съдебните лекари се разделиха на два лагера - според едните девойките са изнасилени и убити, а според другите момичетата са жертва на катастрофа, след която е било инсценирано изнасилване, за да се прикрият следите и да се насочат криминалистите в грешна посока. Още от първия ден след трагедията в Пазарджик се мълви, че зад волана на въпросния джип е бил синът на висш политик от областта. Всички властимащи и полицаи обаче упорито отричат това да е истина.

Поради раздвоеното мнение на експертите, следователите не могат да започнат работа по новата версия и това ще наложи изготвяне на трета експертиза през есента. Така разследването ще бъде удължено с няколко месеца. Ако не се стигане до разплитане на случая, делото ще бъде прекратено, като ще има възможност да бъде подновено при поява на нова улика през следващите 20 години.

Допуснатите пропуски са в самото начало при огледа на местопрестъплението, което повлече много проблеми, при разследването на убийството на сестрите Белнейски. Това призна за първи път официално днес главният секретар на МВР Павлин Димитров.

ДНК-проби, взети от сестрите, бяха изпратени за анализ първо в САЩ, а после в Англия. До момента по процедурата държавата ни е платила 150 000 лв. Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4636 |13.08.2008 Обвиняват Д. Лазаров, че използвал федерацията като собственост . 4| 4722 |13.08.2008 В. Балканска и гайдари дават рамо на млекопроизводителите . 1| 5869 |12.08.2008 2-ма българи влизат в руски затвор за измами с кредитни карти . 4| 4323 |12.08.2008 20 тона грозде затвориха прохода Шипка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads