Реклама / Ads
6| 2679 |13.05.2023 НОВИНИ

Слави Василев: Да смениш Иван Гешев не е съдебна реформа, това е ”стани да седна”

.
Източник: БГНЕС
Мария Гарбиел е прекрасен еврочиновник. Тя едва ли има вътрешнополитически авторитет, за да ръководи процесите в държавата. Дълги години е живяла в една съвършено различна среда, където Европейската комисия не трябва да си търси мнозинство в Европарламента, за да си прокара решенията – тук обаче трябва.
 

Това заяви политологът Слави Василев в ефира на Nova News.

 

„Не политиците ръководят процесите в прокуратурата. Да замениш Иван Гешев не е съдебна реформа, това е „стани да седна”, категоричен е той.

 

„Всички хора от съсловието на Гешев бяха зад гърба му, а изведнъж започнаха да се изказват срещу него. Очевидно ГЕРБ има влияние в съдебната система, и то сериозно влияние”, смята още политологът.

 

Василев коментира: „Коалицията, която ще се зароди, е ГЕРБ-БСП-ДПС. ПП ще са свестните, умните и красивите, които ще са опозиция”, каза още политологът.

 

Ако първият мандат не включи ПП, то той не вижда логика ГЕРБ да подкрепи втория мандат на ПП.

 

„Вероятно е БСП да получи отново третият мандат – от гледна точка на шансовете за съставяне на кабинет, там има най-много шансове сред останалите партии в НС. Те са показали, че са партия, готова да играят и с ГЕРБ, и с ПП”, допълва той.

 

По думите му това не е грешно – парламентаризмът казва, че диалогът и консенсусът може да формира мнозинство, друг е въпросът, че това отвращава гласоподавателите.

 

Политологът влезе в спор с водещия на предаването „Офанзива” по въпроса с позицията на България в конфликта в Украйна. „България би следвало да продава оръжия навсякъде по света, където може, това е добре за българската държава и икономика”, смята той.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 2773 |11.05.2023 Радостин Василев: Прокуратурата спретна фарс, защото винаги съм бил противник на Иван Гешев . 5| 3722 |10.05.2023 Слави Василев: Пунта мара, Борисов се опитва да излезе сух от водата . 16| 3055 |07.05.2023 Асен Василев: Още първия ден в НС изпаднахме в патова ситуация, защото ГЕРБ не си бяха написали домашното . 22| 5908 |07.05.2023 Илиян Василев: След като се санкционираха руските СМИ, родните ретранслатори на руска пропаганда се активириха

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads