Реклама / Ads
1| 2791 |23.02.2022 НОВИНИ

Слави Василев: Здравословно е да има размяна на реплики между властта и президентството

.
Слави Василев Източник: стопкадър, Nova News
Премиерът чува исканията, а бюджетът е в ход, а заявките са, че пари ще има, но срещу реформи. Опорката, че се правят прекалено много анализи, не важи, защото при такива планирани реформи, това е необходимо. Хората са нетърпеливи, но трябва да минем през тази фаза, за да има устойчиви промени. Здравословно е да има различни гледни точки и размяна на реплики между властта и президенството. Радев насочва вниманието където смята за необходимо. Това заяви в ефира на Nova News политологът Слави Василев.
 

"Намаляване на ДДС за хляба не е най-доброто решение, защото това няма да облекчи потребителите, а ще прелее в джобовете на производителите. Не смятам, че протестът на "Възраждане" ще успее", коментира още той.

 

Относно позицията ни за кризата в Украйна, Василев смята, че потенциалът за последствия за нас е голям, затова правилната позиция е крачка назад.

 

"В България голяма част от хората по-скоро подкрепят Русия. Заявяваме се като лоялен член на НАТО, но трябва да сме по-умерени, защото икономическите последствия за България биха били пагубни", отбеляза политологът.

 

Колегата му Любомир Стефанов от своя страна смята, че "Възраждане" са искали да провокират социална революция, но нищо такова не се е случило.

 

"Социално напрежение обаче има. Наивно е да се обещава да се решат проблеми, които се решават с други мерки. Бюджетът е дъвката, с която властта се оправдава за правенето или неправенето на някои неща. Правителството има възможност да генерира радикални реформи", каза той.

 

Според него критиките на Радев към властта са обосновани.

 

"Когато тичаме със 110% км в различни посоки, създаваме впечатление за хаос, а чрез опита си президентът се опитва да фокусира проблемите", счита той и споделя, че по казуса с конфликта в Украйна националният ни интерес не може да е в дисонанс с външнополитическата ориентация.

 

"За вътрешна употреба сме русофили, за външна - русофоби", подчерта Стефанов и уточни, че в бюджета няма как да са предвидени буфери за очакваните високи цени на петрола и газа.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 10248 |21.02.2022 Министър Василев: Който иска и вика, няма да получи пари. Средства - само срещу резултати . 18| 3409 |20.02.2022 Илиян Василев: Не вярвам Русия да ограничи доставките на газ към Европа . 19| 13180 |20.02.2022 Асен Василев: Заплатите на полицаи и пожарникари само след реформа . 16| 5338 |19.02.2022 Асен Василев: Потенциална война Русия-Украйна и санкции срещу Русия ще доведат до шокова инфлация в Европа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads