Реклама / Ads
10| 6695 |18.05.2015 НОВИНИ

Следователката по тефтера « Златанов » е иззела и тефтерите от КТБ?

.
Тефтера със списъци
Тефтерите със списъци на посетители в сградата на КТБ и лично при Цветан Василев, които изтекоха в медиите, са иззети от прокуратурата, а в следствените действия е участвала следовател Роза Царева.
 
В тетрадката на КТБ от 13.06.2014 е записана следовател Цанева, която отива във фирмата « Фина С ». Точно в този ден сградата на Цар Борис III 159 беше обсадена от прокурори и следователи, които обискираха фирми свързани с Цветан Василев. За Биволъ са потвърдили тази информация от два независими източника в прокуратурата.

В българското следствие обаче не работи следовател с име Цанева. Според източниците става въпрос за банална грешка и следователката, влязла в сградата е именно Роза Царева.

Впоследствие е отворена нова тетрадка за същия ден, в която името на следователката е заличено, показа сравнението между част 3 и част 4 на изтеклите документи.

До момента няма официален отговор от прокуратурата на въпросите на сайта дали тефтерите са иззети, дали те имат качеството на веществени доказателствени средства и дали Роза Царева е присъствала на обиските във фирми свързани с Цветан Василев.

Следовател Роза Царева работи под ръководството на следовател Илияна Кирилова в отдел на Софийското следствие, където доскоро шеф беше Петър Петров – Петьо Еврото.  В момента Кирилова неофициално движи „завещаните“ от Еврото дела.

Роза Царева се е занимавала и с изчезналите тефтери на шефа на Комисията за конфликт на интереси Филип Златанов. Това стана ясно от думите на вещото лице Валери Костадинов пред БНТ. И досега не е ясно, защо Царева е дала тефтерите на външен експерт, а не е използвала ресурса на НИКК.

Преди време адвокатът на Цветан Цветанов Менко Менков се възмути публично, че един и същ следовател Роза Царева се занимава със знакови дела в държавата – на Цветан Цветанов, Богомил Манчев и бившия шеф на ГДБОП Станимир Флоров. Той изрази съмнение в случайния подбор на следователите в Софийската следствена служба.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 4685 |13.05.2015 Манолова: Наесен дроновете ще отлетят като тефтерчето на Ф. Златанов . 2| 4398 |09.04.2015 Следователката, набила колежка във Варна, отива на съд . 8| 4714 |31.03.2015 Филип Златанов проговори, двама адвокати го пазят . 2| 4363 |25.03.2015 Златанов помоли да бъде оправдан

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads