Реклама / Ads
3| 10536 |28.06.2011 НОВИНИ

Собственикът на Кордопуловата къща-мъртъв в мотел

.
Стаята, която е ползвал под наем Станислав Паспалев, била със счупен прозорец Източник: в. Струма
Мистерия: Младият ресторантьор се е задушил, до леглото му няма следи от огън
 

Собственикът на Кордопуловата къща в град Мелник, 41-годишният Станислав Паспалев, почина в стая в мотел в с. Кърланово, който се намира до механа "Воденицата", която Ст. Паспалев стопанисвал под наем, пише днес в. Струма. Ресторантьорът е издъхнал в полунощ в неделя срещу понеделник. Безжизненото му тяло е открито към 4.00 ч. от огнеборците. С линейка на Спешен център трупът е закаран за аутопсия в МБАЛ "Свети Врач" в Сандански.

Броени часове след трагедията в родния град на Станислав тиражираните версии за нелепата му смърт са няколко. Първата е, че причината за смъртта му е задушаване вследствие на дима, който се разпрострял в малката стаичка, която ресторантьорът наемал в Кърланово, когато не се прибирал в Кордопуловата къща в Мелник. Втората версия е, че в стаята е хвърлена молотовка с цел да бъде сплашен ресторантьорът. Третата версия е, че Станислав е заспал с цигара в ръка, от която се възпламенил пожар. Тялото на младия мъж е открито на леглото, но любопитен е фактът, че креватът не е засегнат от пожара. Местните жители, коментират, че смъртта на Станислав е загадка.

В механа "Воденицата" в неделя вечер е имало клиенти, Станислав и персоналът са работили до полунощ. След това не е ясно какво се е случило. От пожара с изгаряния е и готвачът Кирил Николов. Не е ясно дали той не се е ранил, докато е опитвал да гаси пожара. След оказана помощ в болницата той е освободен. От огнената стихия е счупен прозорецът на стаята, изгоряла е и обшивката на коридора на втория етаж от къщата-мотел.

Във фаталната нощ Станислав и персоналът са разпускали на лятната тераса след приключване на работа в механата. Приятелите му са в шок от вестта за смъртта му. Станислав живеел в Мелник с майка си Стоянка, с която стопанисват Кордопуловата къща. От една година е наел и механа "Воденицата", която е една от най-оборотните кръчми в Мелнишко. Кметът на Мелник Христо Ташев вчера обясни, че също е шокиран от вестта за смъртта на Станислав Паспалев. По думите му, той е много работлив и съвестен мъж. Не е влизал в пререкания с местните жители. Общителен човек, обичал да помага и винаги се отзовавал на поканите на кметството за съдействие при гостуване на туристи в Кордопуловата къща.

От полицията отказаха да коментират случая, образувано е дознание и е в процес на установяване причината за смъртта на ресторантьора. Репортер на "Струма" се срещна със собственика на механа "Воденицата" Димитър Кадиев, от когото Станислав наел заведението и който е собственик и на мотела, където младият ресторантьор е намерил смъртта си. Той заяви, че не желае да коментира нещастния инцидент. Заведението вчера не работеше. Само преди около година почина и бащата на Станислав - Николай Паспалев. (Струма)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 8257 |16.06.2011 Собственикът на автобуса-убиец си изми ръцете с "лошия български" . 2| 6988 |05.01.2011 Собственикът на “Хайдутите” & синове пребиха полицай . 0| 6067 |09.05.2007 Собственикът на „Фронтиер” ще бъде обвинен за пране на пари, още двама бизнесмени замесени в скандал

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads