Реклама / Ads
122| 6854 |13.02.2011 НОВИНИ

Ст. Софиянски: Аз не напуснах СДС, напуснах Костов

.
Стефан Софиянски
Борисов отива към еднолично управление; той трябваше да работи по-интензивно в икономиката и селското стопанство; Борисов пропиля много, това ме амбицира да търся друго управление на страната, каза екскметът на София.
 

Това каза Ст. Софиянски по НТВ. Моята история е публична през годините, за добро или лошо, обяви Софиянски и продължи: Но това е така, когато човек се заема с обществен живот. В момента има наслагване, говорене, че преходът бил заложен грешно, че нямало преход – това ме амбицира. Борисов работи лошо, с това правителство не се знае докъде ще стигнем. Борисов пропиля много, това ме амбицира да търся друго управление на страната.

Според Софиянски това правителство няма алтернатива, въпреки че Борисов е харесван. Но той отива на еднолично управление, заяви гостът и каза, че имаме много влошени финансови показатели. За година и половина има един милиард по-малко събрани данъци, например. Борисов имаше 8 милиарда резерв, имаше 512 милиона дефицит, а днес имаме около 6 милиарда резерв, 2,8 мириарда дефицит – от това няма никакъв резултат, обобщи данните Софиянски.

Б. Борисов трябваше да работи по-интензивно в икономиката и селското стопанство, а сега имаме голяма стагнация, коментира бившият премиер.

Б. Борисов и тези около него не знаят проблемите на обикновените българи, категорично заяви Софиянски. В стапанската сфера това правителство не се учи, те не четат. Аналог на днешното правителство може да се търси преди 1990 година – с това сплашване, с това управление, заключи гостът.

Това правителство се лашка – ще ги вдигаме пенсиите, няма да ги вдигаме. А онзи ден Борисов каза: Радвайте се, че не намалихме пенсиите! Как може да се говори така, възкликна Софиянски. Това са нашите родители, които са ни отгледали в други времена.

Според Софиянски днес хората крият ДДС, защото просто нямат пари, а тази тенденция трябва да спре. Утре ще дойде друг премиер, който, ако е като Борисов, ще има да го критикува...

Днес има страх да се говори, категорично заяви Софиянски и посочи примера с лекарите от Г. Оряховица.

Аз не напуснах СДС, аз напуснах Костов, но не зная дали бях прав, каза гостът и продължи, че може би е трябвало да остане и да се бори с Костов.


Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 37| 4718 |13.01.2011 С. Софиянски: Не мога да ора, но мога да овладявам кризи . 22| 5932 |16.09.2010 Ст. Софиянски: По-страхливо правителство не съм виждал . 26| 5365 |13.06.2010 С. Софиянски: Дянков, Костов, Димитров - виновни за кризата . 36| 5937 |25.04.2010 С. Софиянски: През есента ще има проблеми

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads