Сряда, 22 Ноември 2017, 20:31
Frognews
3| 3111 |02.06.2016

Социалисти в СОС: Хаос с новото билетче, готвим се за дело

.
Общинските съветници от групата на БСП Лява България се противопоставяхме категорично на решението на управляващото мнозинство в Столичния общински съвет за рязко повишаване цената на единичната карта за масовия градски транспорт от 1,00 лев на 1,60 лева като необосновано икономически и неморално от политическа гледна точка, пишат в декларация общинските съветници на БСП.
Ние предупреждавахме, че това решение ще срещне недоволство от страна на гражданите на столицата, а потвърждение за това бяха протестите пред Столична община в последните дни. Въпреки гаранциите от изпълняващия длъжността заместник-кмет по транспорта Дончо Барбалов и временното ръководство на ЦГМ, че е създадена добра организация за нормална работа на системата на градския транспорт, установихме, че налице са сериозни слабости и пропуски:

-        На 31 май бяха установени затруднения в закупуването на карти за еднократно пътуване от 1,00 лев. Вече има жалби от граждани, че в резултат на това са глобени с по 20 лева. Навръх 1 юни (денят, в който влезе в сила новата цена на билетите) беше установено претоварване и на моменти срив в системата за издаване и презаверяване на карти. Бюрата на ЦГМ работеха в намален състав, имаше опашки и недоволство от страна на гражданите. В резултат на това беше налице бавно обслужване.

-        Билетните автомати в подвижния състав (тролеи, трамваи) не са настроени и не връщат ресто до новата цена на билета от 1,60 лв.

-        Има подадени жалби от граждани, че шофьори в автобуси нямат готовност да връщат ресто и отказват да продават билети.

-        Създаден беше хаос в цялостната организация за пътуване с градски транспорт в София.

-        Към контрольорите само на 1 юни бяха прикрепени полицейски служители, които да ги бранят от гнева на недоволните граждани в градския транспорт.

Изразявайки нашия остър протест, искаме да заявим най-отговорно пред гражданите на София, че няма да преустановим и ще продължим да настояваме това  решение да бъде преразгледано. То не е в полза и интерес на софиянци!

  Притеснени от сериозността на проблема, ние, общинските съветници от групата на БСП Лява България в СОС направихме всичко възможно новата цена на билета за градски транспорт да не влезе в сила. Използвахме всякакви законови възможности, за да оспорим решението. Поискахме преразглеждане дейността на ЦГМ и оставка на ръководството. След като гласувахме против увеличението на цената по време на сесията на СОС, отправихме искане до областния управител на София за спиране на решението. Когато той отказа да се съобрази, инициирахме подаване на жалби в Административния съд София-град. Сега очакваме да бъде образувано дело, по което съдът да се произнесе.

Категорично заявяваме, че няма да се откажем да се борим срещу това несправедливо за гражданите на София решение и ще търсим всички законови начини, за да му се противопоставим.

 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Велислава Кръстева: Ахмед Доган никога не е излизал от политиката 2| 173 |22.11.2017 . Цветанов с дитирамби за управлението, БСП виновна за напрежението 0| 259 |22.11.2017 . Съюзът на издателите се оплака в Брюксел от монопола на Пеевски: „Има натиск от държавни институции“ 2| 557 |22.11.2017 . Работодателите пак натискат за отпадането на добавката ”прослужено време” 3| 901 |22.11.2017

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах