Реклама / Ads
11| 7749 |07.08.2020 НОВИНИ

Социологът Цв. Томов за падане на блокадите: Властта гаси огън с бензин

.
Цветозар Томов Източник: БГНЕС
”Очевидно е, че акциите на гражданско неподчинение са политически акции и имат политически искания за оставка на правителството, както и на главния прокурор. Очевидно е, че това, което се случи тази нощ е политически отговор на тези акции”. Така социологът Цветозар Томов коментира за БГНЕС среднощната акция на полицията, при която органите на реда премахната палатковите лагери и освободиха блокираните кръстовища в София и останалите градове на страната
 

Според него решението за премахване на палатките ще доведе до засилване на протестните действия в София и останалите градове от страната, властта гаси огън с бензин.


"Почти няма никакво значение дали ще се отрази чрез продължителен период на засилване на протестните акции. Със сигурност обаче ще се отрази на политическите настроения в страната и то в посока, в която управляващите не искат. Нека припомним, че преди един месец беше акцията в "Росенец". Неглижирането на опита отново да се скрие участието на НСО в изгонването на Христо Иванов и хората, с които той опита да стъпи на плажа, в крайна сметка беше една от основните причини за появата на политическо напрежение и протести", допълни още той.


Цветозар Томов обърна внимание и на думите на лидера на НФСБ Валери Симеонов, който в телевизионно интервю тази сутрин съобщи, че въпросът с отстраняването на блокадите е бил подложен на едночасово подробно обсъждане на вчерашния коалиционен съвет, без обаче да поясни конкретно кой го е предложил.


Според него именно тук възниква въпросът защо полицейските началници, в своите публични изявления, не са съобщили това, а са настоявали, че решението е на равнище полицейски структури.


"За мен това е много съществен проблем, който в тази политическа криза си струва да бъде обект на внимание от страна на обществеността - защото позволяваме тоталното разделяне на власт от отговорност? Нека тези, които са взели това решение, излязат пред обществото и го заявят публично", призова Томов.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 8328 |01.08.2020 Цветозар Томов: ГЕРБ може да печели само Пирови победи, до пълното си самоунищожение . 3| 5299 |23.07.2020 Цветозар Томов: Умножете протестиращите по 5, за да преброите недоволните от властта . 35| 14799 |15.07.2020 Бабикян и Хаджигенов: След падането на Борисов ще преместим протеста в съдебната палата за Гешев . 9| 5056 |10.07.2020 Манолова: Ще има вълна от протести до падането на Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads