Реклама / Ads
26| 5361 |27.05.2014 НОВИНИ

Социолози признаха: Всички сбъркахме с БСП, нямаме картел

.
Не може да става дума за картел между социолозите. Това заяви Юлий Павлов от Център за анализи и маркетинг, в предаването „Още от деня“ на БНТ. Той, заедно с колегата си Кольо Колев коментираха горещата тема за разминаванията в резултатите от социологическите проучвания и реалния вот на хората на изборите за европейски депутати.
 

Павлов заяви, че е против да се обобщават всички социолози. „Аз признавам, че всички сме сбъркали за БСП. Едно е да сбъркаш със 150 хил. гласа и едно депутатско място, друго е да сбъркаш поредицата“, направи той забележка на някои свои колеги.

Кольо Колев, който се засегна от твърдението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че нито един път не е познавал, цитира цифрите, публикувани и на сайта на „Медиана“. За ГЕРБ агенцията е дала прогноза, че ще спечели между около 637 хил. Гласа. Партията е спечелила 687 хил. Гласа. „Отклонението е 0,8%“, отхвърли критиките Колев. Подобна е ситуацията и с Реформаторския блок, ДПС и другите партии.

„Големият проблем е точно това, което всички де факто не са познали, и ние включително“, призна той относно прогнозата за БСП. Агенцията му е прогнозирала до 670 хил. гласа за левицата, а тя фактически е получила 436 хил. Той, обаче, побърза да изтъкне, че всички агенции имат такова голямо разминаване.

То, според него, се дължи на „своеобразно омекване на електората на БСП“. Според него, основната причина за резултата на БСП е АБВ и то не толкова с гласовете, които хората нас Първанов са взели. По думите на социолога, избирателите „не искат да вземат отношение Станишев ли е по-добър, Първанов ли е по-добър“. Те били „като деца на развеждащи се родители, които не искат да кажат с мама ли е по-добре вкъщи или с татко“.

Колев помоли водещия Димитър Цонев, когато му се случи да интервюира Бойко Борисов, да му предаде последните прогнози, които е правил, „понеже Бойко Борисов говори, че никога не съм познавал“. „Тук съм познал не само резултата, а и това, че господин Борисов ще спечели, но няма да може да управлява, в това число поява на нови формации като Реформаторския блок“, каза социологът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 5028 |25.05.2014 Слабаков: Всички партийци са наши слуги, ние им плащаме заплатите . 86| 7304 |23.05.2014 Станишев към българите: От всички зависи промяната . 55| 5351 |23.05.2014 Антоний Гълъбов: Има картелно споразумение между социолози . 47| 5181 |16.05.2014 Орешарски: Всички градове са ми приоритет

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads