Реклама / Ads
1| 5213 |11.08.2024 НОВИНИ

Спортният министър за скандалите в бокса: МОК трябва да решава подобни казуси преди началото на Игрите

.
Служебният спортен министър Георги Глушков Източник: Стопкадър: БНТ
"Ние имаме големи очаквания към нашите спортисти. Повечето от тях са основателни. Понякога те не се сбъдват, има изненади". Това мнение изрази в ефира на БНТ Георги Глушков - служебен министър на спорта и младежта.
 

Той изрази благодарност към всички спортисти и техните екипи за представянето им на Олимпиадата. Напомни колко е трудно достигането на Игрите заради голямата конкуренция.

 

"Имаме основания да бъдем много доволни", подчерта Глушков.

 




Всички млади хора имат мечти, каза още той. И уточни, че има много вдъхновяващи съдби, които са доказателство за това, че мечтите и целите трябва да се преследват.

 

"Тези таланти, които представиха България на Олимпиадата, избраха страната ни доброволно, защото ние успяхме заедно с федерациите и клубовете успяхме да предложим такива условия, че те да постигнат своите мечти и резултати под флага на България".

 

Поясни, че много се радва за тях, защото те чувстват България като свой дом, а те самите като българи.

 

"Да, лесно е да посрещаме и да се радваме на тези, които са постигнали успехи, но аз искам да кажа, че е още по-важно да посрещнем и подкрепим тези, които не са успели да постигнат резултати. За мен това е по-важно, защото те трябва да продължат упорития труд", категоричен бе ресорният министър.





Във връзка със скандалите по време на Олимпиадата в женския бокс Глушков беше категоричен, че е трябвало този проблем да бъде решен преди началото им, за да не се стига до такъв казус.

 

"Това хвърли огромна сянка върху спорта. Аз смятам, че това е задача на МОК да бъде готов преди Олимпийските игри такива казуси да бъдат ясни с регламенти, които не дават място за съмнения за недобрата част на спорта, която показаха", посочи той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 2457 |11.08.2024 4-годишно момче и неговият баща загубиха живота си вследствие на окупаторска атака срещу Киев . 0| 2605 |11.08.2024 Отбелязваме 145 години от създаването на Българските военноморски сили . 0| 2237 |11.08.2024 Продължава потушаването на отделни огнища в планината Славянка . 16| 2343 |11.08.2024 Зеленски: Украйна доказва, че е способна да осигури справедливост и да окаже натиск върху агресора

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads