Реклама / Ads
0| 6453 |10.04.2007 НОВИНИ

Спряха арест на пловдивски бизнесмен за източени 70 млн. ДДС.

.
Ареста на известен пловдивски бизнесмен е спрян в последния момент от хора на политическия Олимп, научи „Фрогнюз”. Става дума за разработка на икономическа полиция, която е по следите на 70 млн. лева, източени като ДДС от същия богаташ, известен с пристрастията си към кичозните, но скъпи интериори. Лично президентът Георги Първанов бил уговарян да съдейства за измъкването на бизнесмена
 
Ареста на известен пловдивски бизнесмен е спрян в последния момент от хора на политическия Олимп, научи „Фрогнюз”. Става дума за разработка на икономическа полиция, която е по следите на 70 млн. лева, източени като ДДС от същия богаташ, известен с пристрастията си към кичозните, но скъпи интериори. Лично президентът Георги Първанов бил уговарян да съдейства за измъкването на бизнесмена от кашата, в която е затънал. Първоначално държавния глава дал дума да помогне, но като разбрал сумата, се хванал за главата. Това е една от причините Първанов да не присъства и на кръщенето на най-малкия внук на друг пловдивски богаташ Георги Гергов – Велин. В събота в хотел „Санкт Петербург” се изсипаха цял рояк министри, депутати, бизнесмени и шоу звезди, които се надпреварваха да сервилничат със заможния си домакин. Пя им украинската попфурия Руслана, която заради тлъстия хонорар, изостави за няколко дни разбунтувалите се нейни сънародници, които искат предсрочни избори. Преди две години тя огласяше площадите на „оранжевата революция”, но по Великден предпочете пловдивската оферта на Гергови.
Разминалият се засега с ареста бизнесмен също участвал в тържеството, ял, пил и се веселил. Все пак той използвал вихрения купон да говори на „четири очи” с министър Румен Петков за ново хотадайство пред Първанов. Въздействие върху екипа на Икономическа полиция също бил обсъждан вариант. Развълнуваният от милото тържество, както и от огнената вода Петков не дал сто процентова гаранция, но обещал да направи каквото може.
Счетоводителката Йонка Василева, известна в бизнес средите с прозвището Мамето, била техническият гений на далаверата с ДДС, съобщиха пред „Фрогнюз” запознати със схемата на източване. Още преди години тя извършвала подобни услуги на известни групировки. Работила известно време и за Илия Павлов, по времето, когато имал общи сделки с пловдивския бизнесмен. От онова време Мамето се позанвала с богаташа, който сега „виси” с присвоените 70 млн. лева. В средите на елита се говори, че Георги Гергов е другият застъпник за своя съгражданин и колега пред Първанов.
В последно време В.А., както са инициалите на богаташа дедесар, се движи навсякъде, ограден плътно от охрана. Част от телохранителите му разнасят скъпи бинокли, с които проверяват околните сгради за евентуален снайперист. Запознати твърдят, че бизнесмена има дългове и необслужени кредити, затова прибягнал до сигурността на многобройна охрана.
Бабата на кръщаваното бебе – Вили, се похвалила на свои близки, че още на следващия ден са направени албуми и снимки в рамки на знаменитите гости, които ще бъдат окачени по стените на дома на сина и снаха й, за да се знае какви хора са ги почели с присъствието си.
В най-скоро време се очаква повторен арест и за друг близък приятел на президента Първанов – пернишкият бизесмен Людмил Стойков. Той бе задържан преди време за източване на 7,5 млн. евро по САПРД, но след това го пуснаха на свобода. Германските служби обаче не приеха аргументите на българските магистарти и на свой ред се очаква да поискат арест за Стойков. Той бил записан по време на срещи, на които била уточнявана схемата за източване на европари.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 11007 |08.05.2007 Прокуратурата притисната – ако не действа бързо, отвън ще дойде заповед за арест на Красимир Георгие . 0| 6033 |09.05.2007 Собственикът на „Фронтиер” ще бъде обвинен за пране на пари, още двама бизнесмени замесени в скандал . 1| 6793 |10.05.2007 Бизнесменът Николай Гигов: Не предавам заплахи на приятели . 1| 5408 |15.05.2007 Тотален тараш в „Булгартабак”, готвят арест на Лачев, той се прави на спокоен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads