Реклама / Ads
18| 4469 |04.10.2014 НОВИНИ

Срам: Условна присъда за педофил, блудствал с 8-годишно момиченце

.
Мъж на 62 г., блудствал с 8-годишно момиченце в Кърджали, получи условна присъда. През май известният като Стойчо Каубоя бе задържан след сигнал на майката на детето. При огледа в дома му криминалистите се натъкнали на подозрително много кошнички с играчки за малки момиченца. Тогава Районният съд в Кърджали постанови мярката за неотклонение "задържане под стража".
 

По-късно Стойчо бе признат за виновен заради това, че на 10 май е "извършил действия с цел да възбуди полово желание без съвкупление, а именно: целувал по устните, опипвал по задните и интимните части, опипвал по корема, опипвал по тялото и прегръщал лицето Ч.Х.", се посочва в съдебното решение. 

 

Прокуратурата обаче протестира решението за условната присъда и настоя за ефективна - затвор за 40 месеца, при първоначален общ режим в затворническо общежитие от открит тип. Окръжният съд счете прокурорския протест за неоснователен. Стойчо Каубоя също обжалва присъдата си, съобщава БГНЕС.

 

При разпитите е станало ясно, че в деня на похищението към 8,30 ч. момиченцето си играело само на люлката до блока в градския център, а на пейката в съседство седял похотливият съсед. Той почерпил детето с бонбон и след като отказало да го последва в дома му, той го задърпал силно за ръката и заповядал да върви с него. От шока и уплахата момиченцето даже не викало. Мъжът опипвал интимните му части и корема през дрехите, одраскал лицето му с острата си брада и с нокти лявата ръчичка, и предупредил да не казва нищо на майка си. Ужасеното дете обаче разказало всичко у дома. Когато арестували Стойчо, в полицейската кола той признал, че е извършил голям грях и ако родителите на детето узнаят, ще го заколят.

 

Съдебно-психиатричната експертиза доказала, че престъпникът не страда от психическо заболяване, но през юли 2012 г. е лекуван от алкохолна зависимост. Районният съд е отчел чистото му съдебно минало, разкаянието и срама от извършеното посегателство. Окръжната инстанция също пощадила Стойчо с аргумента, че за постигане на целите на наказанието не е необходимо изолирането му от обществото чрез ефективното изтърпяване. Така окръжните магистрати приели условната присъда с окончателното и неподлежащо на обжалване решение.

 

Новината за условната присъда от 2 г. и 8 месеца с отложено изпълнение за 5 г. обаче родителите в района посрещнаха с възмущение. Съседите му в блока не крият отвращението си от мъжа с вид на клошар, който водел мургави проститутки в дома си и трупал вонящи боклуци.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 44| 5932 |24.09.2014 Зайкова: Смъртна присъда си подписва всеки, който намали пенсиите . 3| 5127 |04.09.2014 Седма присъда чака стопаджийката, упоила тираджия на „Тракия” . 6| 5645 |07.07.2014 Потвърдиха доживотната присъда на двойния убиец Бошнаков . 2| 5222 |04.07.2014 САС намали присъда на Митхат Табаков на 3 години затвор

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads