Реклама / Ads
21| 6833 |22.01.2015 НОВИНИ

Стахановци! Главсек и прокурор се натягат на Борисов с арести

.
Тандемът Сарафов - Лазаров в тъмни костюми
Масови арести заради показните убийства след нова година извършва в момента МВР. Това е рапортът на вътрешното ведомство след като премиерът Борисов разпореди на главсека Светлозар Лазаров и прокуратурата, в лицето на зам.-главния прокурор Борислав Сарафов, да бъдат изловени извършителите за няколко убийства.
 
Петнайсетина са задържаните , които ще бъдат оповестени по-късно. Част от тях ще бъдат свързани с убиството на Борислав Манджуков от Варна. Други ще бъдат "закопчани" към предишните акции от времето на Цветлин Йовчев като вътрешен министър, станали известни като "Килърите" 2, 3, 4 и т.н. Досега нито една от тези акции, които пак са дело на Лазаров и Сарафов, не е стигнала до съд. Причината е липсата на доказателства и аргументирани свидетелски показания. Това научи Фрог нюз от източници в прокуратурата.

Не било изключено да бъдат оповестени и един-двама защитени свидетели, които са разпознали част от  арестуваните и ги свързали с някои от убийствата. Говори се също, че всъщност групата за "мокри поръчки" на Мила Георгиева не е била разкрита след дълго разследване и следене, а е пропял един от участниците в нея. Той се скарал с Георгиева и синът й Мартин, след което се уплашил, че може да му се случи лоша случка и сам отишъл в следствието.

"Групата на Мила Георгиева се занимава с палежи, разпространение на наркотици и опити за убийства. До момента са извършени множество процесуално следствени действия, разпитани са 5 лица, от които четирима пред съдия и са дадени показания. Направени са разпознавания, извършени са множество претърсвания и изземвания от дома на Мила Георгиева и сина й", заяви Даниела Попова от Специализираната апелативна прокуратура преди дни.

Добре е да се атакува престъпността, но е много вредно и несъстоятелно да се разчита на показни акции без събрани годни доказателства. В момента действията на Лазаров и Сарафов приличат повече на желание да се докарат пред премиера, отколкото на добре премислени и аргументирани ходове, коментират експерти. Поне такова впечатление се създавало.

Същият тандем бе в основата и на арестите на "убийците" на Делян Пеевски миналото лято, заради които се наложи главният прокурор Сотир Цацаров да се извинява. Съдът пусна задържаните поради липса на каквито й да било доказателства, че са замисляли или извършвали действия срещу депутата от ДПС.

Лазаров бе ръководител и на злополучната операция в Лясковец, при която загина един спецполицай, а други трима бяха ранени. Той обаче не подаде оставка.

Същият Лазаров, за който Борисов искаше да се маха още преди година поради некадърност, в сряда, 21 януари, Бабин ден, почерпи министър-председателя и секретарките за рождения си ден, след което пред журналисти лично благодари на премиера за помощта, която му оказва.

Колеги на Борислав Сарафов пък твърдят, че преди време след всяка акция или действие той се вълнувал дали тогавашния вътрешен министър Цветан Цветанов е доволен и дали го харесва.

 

 

* Стахановци са наричани последователите на съветския работник Стаханов, който изпълнавял предсрочно поставените норми и задачи от партийното ръководство. Той всъщност се кавал Стаканов, но фамилията му била променена, за да не се прави връзка със стакан - чаша за пиене на водка.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 4258 |21.01.2015 Прокурори пак поискаха 4 г. затвор за Цветанов за шестте му „Не!” . 8| 5123 |19.01.2015 Г. Марков: Българските съдии и прокурори не са футболисти . 2| 5313 |12.01.2015 Прокурори пред Фрог: С Ана-Мария не е блудствано . 6| 4308 |08.01.2015 Главсекът на МВР: У нас има риск, но няма конкретна заплаха от тероризъм

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads