Реклама / Ads
39| 5287 |20.04.2009 НОВИНИ

С. Станишев: БСП ще се бори за властта, след нас идва реваншизъм

.
Сергей Станишев Източник: Вяра Йовева, Frognews.bg
Премиерът поиска отново властта за своята партия, защото имала подготвени кадри, а страната се нуждаела от стабилност. Костов и Борисов - най-голяма заплаха за държавата, ако дойдат на власт
 


България има основание да търси взаимодействие с Международния валутен фонд, но това не ни се налага на този етап. Това заяви премиерът Сергей Станишев в интервю по Нова телевизия. Според него за разлика от други страни от Европейския съюз страната ни е финансово стабилна и не изпитва нужда от заеми.

Премиерът изтъкна, че финансовата и икономическата криза в България се привнасяли отвън, но правителството единствено имало план за противодействие. В тази насока били подпомогнати търговски банки с около 500 млн. лв., които по тяхна преценка ще бъдат насочени във важни за стопанството свери и в печеливши проекти.

В страната бил изготвен и Национален план за заетост, с ресурс от 200 млн. лв., предназначени за квалификация и преквалификация, и за хората, които изпадат от пазара на труда.

Сергей Станишев опроверга твърденията за спрените пари по програми от ЕС и категорично заяви, че в държавата ежедневно влизали средства от съюза. За последната година само в земеделието са получени 1 200 млрд. лв. Парите за инфраструктура от държавата пък са увеличени през тази година с 20% повече в сравнение с миналата.

Премиерът не подмина и конфликтната тема със софийския боклук. Той бе категоричен, че София е мръсен град, но през последните 10 дни ситуацията се променила, след създаването на Кризисен щаб за боклука. По данни на правителството през март миналата година от столицата били извозени 30 тона смет, а тази година едва 19 тона. Всеки ден в МС се обаждали недоволни граждани и това наложило включването на правителството. Станишев е категоричен, че и петте фирми, които чистят по разпореждане на правителството не получават нито лев за извършената работа. Финансовите сметки с тях щели да се уредят след като приключат окончателно задачите си, но сумите ще бъдат наполовина по-ниски. Кризисния щаб вече започнал ликвидирането на около 300 нерегламентирани сметища в София, а тепърва предстояло почистването на парковете и градинките.

Сделката с Ирен Кръстева за изграждане на нова сграда на НАП била напълно прозрачна и редовна, обяви премиерът. Старата сграда на ИПК”Родина”, която била предоставена на НАП била оценена за 37 млн. лв., но не можела да се продаде и за 15 млн. лв., каза Станишев. Това наложило да се търсят други варианти Според премиера, предложението за сделката с Министерството на финансите дошла от предишните собственици на ИПК”Родина”. Конкурс не бил необходим, защото там и държавата има дялово участие. Сдружението, което се е ангажирало с проекта няма да получи никаква собственост, докато не построи новата сграда на НАП.



Сергей Станишев се похвали, че през последните 3 г. в държавата са влезнали 20 млрд. инвестиции и това било заслуга на правителството му.

„Животът е шарен като великденските яйца”, каза премиерът в телевизионното си интервю и обяви, че БСП има мисията да гарантира стабилността в страната и да я предпази от времена на реваншизъм. Това била основната цел на червените на предстоящите парламентарни избори и затова отново се стремели към властта. В лицето на Бойко Борисов и Иван Кастов Станишев видя най-сериозния проблем за държавата. ГЕРБ и ДСБ готвели коалиция, а партийците на генерала вече заплашвали хората и бизнеса в страната. „Правят го сега, какво ли ще стане,ако вземат властта”, попита Станишев. Затова според Сергей Станишев най-добре било партията му да остане на власт и следващия мандат, защото имало подготвени кадри, а България се нуждаела от стабилност.Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 6414 |27.03.2009 Сергей Станишев: В страната няма ислямизация . 56| 4941 |17.03.2009 С. Станишев: Изказванията на Б. Борисов са глупави, а Яне Янев е опасен . 46| 5414 |25.02.2009 Станишев: Правителството е работещо, макар и не безгрешно . 62| 5706 |23.02.2009 Станишев: Атаките срещу НАП и митниците са срещу държавата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads