Реклама / Ads
195| 6572 |07.09.2013 НОВИНИ

Станишев: Маските паднаха, ГЕРБ седи зад протестите

.
Освиркванията по време на честването на Съединението, това е неуважение към националните символи и към националните празници, които имат много дълбок смисъл. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев, който посети приятелската среща на русофилите край яз. Копринка.
 

Винаги има различни гледни точки. Важното е винаги всеки да помни, че сме сънародници, че сме граждани на една държава и с всичките ни различия трябва да живеем заедно и да намираме добрите решения за страната. И това е смисълът на всичко, което прави правителството на г-н Орешарски, защото то се старае да чуе различните мнения и критиките. Когато вижда, че нещо не се възприема от обществото, да го коригира, но най-вече да върви напред и да реализира тази промяна, заради която беше избрано, заяви Станишев.

Според него, протестът отдавна скрито е политически. "Нека да не се заблуждаваме, защото всички знаят начина на организация на протестите през последните седмици особено, след първоначалната спонтанна вълна. Много силен политически и икономически елемент в организацията е налице, но на 4 септември маските вече окончателно паднаха с действията на ГЕРБ, защото дотогава техните представители, които бяха организирани и присъстваха на протести, но го правиха свенливо и маскирано, сега го направиха открито и нещата си застават на места", заяви Станишев.

Запитан за това, че протестиращите обявиха 22 септември за деня "Х" на протестите, Станишев отговори, че много дни са обявявани за деня "Х", но "нещо, което се прави напук, на инат и на всяка цена, никога не е продуктивно".

За българо-руските отношения, лидерът на БСП каза, че те имат дълбока, духовна, културна и икономическа традиция и те могат да допринесат много за развитието на България, особено в икономически план. "Бих искал да видя по-активен диалог между двете правителства. При това диалог, който се основава на взаимния интерес, на взаимното уважение, а не на топкане на топката, както беше през последните 4 години и нищо неправене. Защото кажете ми едно нещо в двустранните отношения, които имат такъв потенциал, да се е случило позитивно за последните 4 години - нищо. Само всичко, което се беше стартирало, беше спирано. Това трябва да се промени. Трябва да бъдат откровени отношения, предсказуеми и има много сериозен икономически потенциал, който не се свежда само до един или друг проект, а до създаване на условия за повече търговия, повече български износ за Русия, тъй като това е един гигантски пазар. Традиционно с хора, които помнят българските стоки и добре се отнасят към България и ние сме просто много странни хора, много странна държава, която този потенциал не го използва", каза още Станишев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 58| 6320 |04.09.2013 Станишев: ГЕРБ инжектира отрова във всички институции . 221| 8259 |28.08.2013 Станишев: Ще настояваме за ръст на минималната работна заплата . 51| 6012 |16.08.2013 Станишев: Плевнелиев е последният мохикан, който иска да се запази бюджетът . 107| 5404 |06.08.2013 Станишев: Плевнелиев да поеме отговорността при вето

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads