Реклама / Ads
92| 5981 |30.10.2012 НОВИНИ

Станишев обеща край на мизерията след бюджет 2013 г.

.
„Това е пореден и последен бюджет на мизерията за българските граждани, на смазаната икономика и социалната безчувственост на ГЕРБ”, обяви лидерът на БСП Сергей Станишев.
 

По думите му твърденията на управляващите, че бюджетът ще издържи и 0% ръст показват липса на реални надежди да се постигне икономическият ръст, който залагат, предава bTV. „В края на управлението на ГЕРБ всички, освен приближените им, ще живеят по-зле”, прогнозира Станишев.

„С 386 000 души се срина заетостта, това е резултат от управлението на Борисов, не от кризата”, продължи той и добави: "Те обявиха 3 пъти, че кризата е приключила, да не се оправдават с нея".

„Червеният” лидер смята още, че след изборите следващото правителство ще трябва да спасява държавата. "Политическият и кадровият потенциал само на БСП, дори да спечели убедително, няма да е достатъчен за тази цел. Необходимо е да се привлече интелектуалният, експертният потенциал на нацията, за да изваждаме страната от тази тиня, това блато, в което ни вкараха", заяви той.

„Задачите след ГЕРБ са толкова сложни, че всеки добър експерт, е добре дошъл”, продължи Станишев и обеща, че левицата няма да води политиката на „Калинки” – на масови назначения, присъща за управляващите.

Най-важният критерий на това под каква форма - коалиционна или самостоятелна, ще се яви БСП, е постигането на една „национална задача” - как да не се пропилеят още 4 години с управление на ГЕРБ. По думите на Станишев предстои да бъде анализирано, дали ако левицата се яви без досегашните си партньори, това би довело до разпиляване на вота.

Според него управляващите не си правят илюзии за успех на изборите, от там идват и техните „непремерени и панически действия”. „Те залагат на ресурсите, медийния контрол и критикуването на опозицията, но и на разпиляването на опозиционния вот”, добави той.
 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 5223 |28.10.2012 Станишев за референдума: Това е кражба на власт от хората . 53| 6919 |27.10.2012 Станишев не можел да спасява България с ГЕРБ . 6| 5745 |26.10.2012 Станишев: Приносът на Франция за излизане от кризата е голям . 13| 5195 |22.10.2012 Отнесоха си го още 3-ма покрай грешка по "Белене"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads