Реклама / Ads
16| 5512 |30.05.2010 НОВИНИ

С. Станишев: Правителството е като оркестъра на "Титаник": свири ни, за да потъваме лесно

.
Сергей Станишев
Превръщаме се в полицейска държава; нищо чудно управляващите да ни навлекат и политическа криза; има противоречиви сигнали от правителството и това създава объркване и страх, констатира лидерът на БСП.
 

Предстоят непопулярни, тежки мерки, поведението на правителството и бодряческите сигнали отговарят на формулата на оркестъра на "Титаник", за да може хората от трета класа по-безболезнено да потънат, обяви по БНР експремиерът Сергей Станишев.

По принцип общините са онеправдани, ние предложихме мерки, с които те да преодолеят трудната ситуация, обезпокои се Станишев и посочи, че имало забавяне в усвояването на евросредствата в сравнение с есента на миналата година - паднали сме от 14-то на 26-то място. Общините с кметове от левицата са подложени на десетки проверки и натиск, там има стрес и страх, добави той и посочи, че задържанията и обвиненията са част от политическата кампания на ГЕРБ. Това правителство не управлява с хоризонт 4 години, при него всичко се отлага и променя постоянно, има противоречиви сигнали и това създава объркване и страх.

Знам, че има политическо намерение от страна на правителството да бъда обвинен, каза още Станишев. Защо не е разследван и министър Дянков заради секретното му споразумение с БНБ, попита той и настоя за паритет в тези действия.

Превръщаме се в полицейска държава, констатира отново лидерът на БСП. Тревожно е желанието на всяка цена да се постига резултат,вкл. и въпреки закона. И в Европа вече се формира такова мнение, отчете Станишев и посочи за пример чужди медии, сравняващи нашия премиер с Уго Чавес.

Ако икономическата криза се развива с темповете, с които върви, нищо чудно да ни навлекат и политическа криза. Три партии в НС подкрепят управляващите, затова те биха могли да стигнат и до избори, завърши Станишев.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 4662 |25.05.2010 Станишев пак нахока правителството . 2| 4913 |13.05.2010 Пиратите, отвлекли “Панега”, ще търсят правителството ни . 38| 5240 |09.05.2010 Станишев: Аз не съм наивник, не виждам посоката на ГЕРБ . 25| 5287 |02.05.2010 К. Тренчев: Правителството да не тръгва бикоглаво!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads