Реклама / Ads
3| 3888 |18.11.2022 НОВИНИ

Стефан Манов за хартиената бюлетина: Имаме брутална, ядрена тактическа бомба, пусната над Херсон

.
Стефан Манов Източник: БНР
Човешката фантазия да дълбае все по-дълбоко в мизерията на законодателната практика – това е полицейщина, облечена чрез законодателно решение една вакханалия. Тук имаме брутална, ядрена тактическа ”бомба, пусната над Херсон” – нещо, което дори Путин не си позволява да направи в отношенията в един конфликт.
 

Това мнение изрази пред БНР Стефан Манов от Тулуза, Франция, член на Обществения съвет към ЦИК, относно гласуваните на среднощно заседание на парламентарната правна комисия промени в Изборния кодекс, които доведоха до остър конфликт в парламента. Манов следи изборното законодателство и изборния процес от 2009 година насам.

 

Как дългата нощ на промени в изборното законодателство прерасна в скандала на деня
Целта е "да се всее ступор, да се предизвика парализиране, демонстрация на сила", обобщи той. По думите му, с поправките в ИК е била потъпкана години работа на НПО сектора.

"Има една игра между политическите сили, която слиза на доста мрачно ниво, като че ли за последно", подчерта Стефан Манов в предаването "Преди всички".

 

Прави впечатление обаче огромната подготвеност в подложените на гласуване текстове – текстове между първо и второ четене, за което имаше срок само една седмица, отбеляза Манов.

"Търсен е ефектът на блицкриг. Това е документ, който е подготвян седмици, месеци. Очевидно това не е писано между двете четения."

 

Аргумент за закриването на Обществения съвет към ЦИК няма, уточни Стефан Манов, който е член на този съвет и винаги е определял гражданското участие там като "камъче в обувката".

 

Аргументът, че избирателната активност зависи от технологията, е несъществен, категоричен е той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 6888 |18.11.2022 Петков: Правителството на Борисов избра машините, ако хартиената коалиция изтегли безумията, влизаме в зала . 1| 3327 |18.11.2022 Настимир Ананиев: Законопроектът за хартиената бюлетина трябва да бъде оттеглен . 23| 3980 |18.11.2022 Бойко Борисов: Няма да се откажем от хартиената бюлетина . 4| 3717 |18.11.2022 Ивайло Мирчев: Нинова обясняваше какъв недъг на гласуването е хартиената бюлетина

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads