Реклама / Ads
41| 5475 |18.04.2013 НОВИНИ

П. Стоянов: Унизително е да ме подслушват като говоря с жена си

.
Петър Стоянов Източник: Булфото
Трябва да се противопоставим на прокрадващата се теза „Аз няма какво да крия, нека ме подслушват”. Това е страшно унизително, грубо посегателство срещу гражданските ни права.
 

Така коментира горещата тема за подслушването президентът до 2002 г.  Петър Стоянов пред БТВ. За мен е страхотно обидно и унизително някой да ме подслушва как си говоря с жена ми или приятели и да им казвам да се чуем по-късно, защото не е за по телефон. На всички трябва да му пука от това. Не може да казваме: нека ни подслушват, няма какво да крием, възмути се бившият президент.

Рядко съм виждал толкова политици от световния елит на едно място - трима бивши американски държавници, сред които Хенри Кисинджър, Лех Валенса и много други, сподели впечатленията си Петър Стоянов от погребението на Маргарет Тачър, на което е присъствал. Бях впечатлен, че нямаше погребални речи в смисъла, в който са у нас. На два метра от мен седеше английската кралица с принц Едуард, Дейвид Камерън, Джон Мейджър. Тони Блейр и Гордън Браун дойдоха със съпругите си, разказа Стоянов. На церемонията от българска страна са присъствали само той и президентът Росен Плевнелиев.

Чест му прави на Росен Плевнелиев, че се срещна подред с всички лидери, които са там и проведе разговори с тях, а не стоя с бодигардовете си забит в някой ъгъл. Иначе щеше да чака с месеци за тези срещи, похвали го Петър Стоянов.  

По думите му Плевнелиев му е звънял няколко пъти за съвет. Казал съм му, че яз няма да му се обаждам, но той може да ми звъни по всяко време, обясни президентът до 2002 година.

Пазете президента и служебния премиер. Те са конецът, на който виси днешна и утрешна България. И ако и той се скъса целенасочено и преднамерено, това ще е прекалено голямо престъпление спрямо страната, каза Стоянов. И допълни: Може да не ги харесвате, но ги уважавайте.

Стоянов изрази своето безпокойство от раните, които си нанасят политиците по време на предизборната кампания, тъй като това уврежда имиджа на България. Утре някой от тези хора ще бъде премиер и ще се среща с чуждестранни политици, а те няма да му вярват заради обявлението, че изборите ще бъдат фалшифицирани, каза бившият президент.

По цели нощи не спя, като се сетя, че носим отговорност за всички онези хора, които в началото на прехода излязоха на улицата и ни се довериха. Ние носим отговорност за това, много ми е мъчно, подчерта Стоянов на въпрос за разпада на десницата.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5542 |18.04.2013 Подслушват ни и по Skype . 14| 5978 |16.04.2013 Соломон Паси: Да се подслушват терористи, не граждани . 43| 10657 |02.04.2013 А. Тодоров: Подслушват от подземията на Правителствена . 37| 5970 |09.03.2013 П. Стоянов: Съхранете президента Плевнелиев!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads