Реклама / Ads
11| 7425 |28.05.2012 НОВИНИ

Стоичков поема ЦСКА, нов собственик остава в сянка

.
Христо Стоичков
Христо Стоичков става президент на ЦСКА. Горещата новина вече обикаля интернет пространството. Големият футболист поема старата си любов – „червения” клуб, в следствие на промени в собствеността на армейците и структурните реформи, които се предприемат в Борисовата градина. До дни трябва да се подпише окончателно договор, по силата на който бизнесменът Гриша Ганчев ще придобие 40 на сто от ЦСКА.
 
Преговорите със сегашните собственици от „Титан” Димитър Борисов и Иво Иванов почнали още през зимата и са на път да се финализират до дни. Всички детайли вече били изяснени. Точка първа от самото начало била Стоичков да поеме ръководството.

Моментално плъзнаха слухове, че Гриша Ганчев се отказва от „Литекс” и ще насочи парите си към столичния клуб. От друга страна се заговори за големи финансови проблеми на ловешкия бизнесмен, които щели да се отразят и на новия проект. Ударът на МВР и НАП срещу захарни аферисти и ареста на сина на Ганчев – Данаил, променил много от плановете отпреди месеци. Според запознати Гриша Ганчев имал трудности с производството на автомобили и вече немалка част от предприятието за китайски коли и джипове се контролирало от банка, която е отпуснала кредити на бизнесмена.  Същата банка май била финансирала и предстоящите реформи в ЦСКА. Така че Ганчев и „Титан” може да останат лицата на бизнеса в ЦСКА, а истинският собственик да е някъде „в сянка”.

"Засега повече няма какво да коментирам, но смятам, че всичко, което сме планирали, ще бъде единствено в плюс за ЦСКА. Отборът ще бъде подсилен както спортно-технически, така и финансово. А появата на Стоичков на "Армията" е възможно най-естественото и подходящо нещо за клуба", заяви Димитър Борисов.

Той допълни още, че идеята за влизането в клуба на Гриша Ганчев е назрявала от седмици наред и не е плод само на провала в последния кръг в битката за титлата.

Твърди се, че двете страни ще депозират в банка преди всеки сезон по 6 млн. лева, за да се избягват недоразумения с неплащане на заплати и трупане на дългове.

Отделно по модела на „Литекс” ще стартират и ремонти на стадион "Българска армия".

Старши треньор остава Стойчо Младенов, а главен скаут на "червените" ще бъде досегашният мениджър в ловешкия клуб Стойчо Стоилов. Връщонето на Стоичков в Борисовата градина ще остави „безработен” Димитър Пенев. За него имало оферта да стане почетен член на управленския екип и така да се запази авторитетът му.

Много вероятно е „Литекс” да остане като база за развитие на детско-юношеския футбол, а при мъжете да има отбор във „В” група, където да се обиграват млади таланти на „червените”.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 50| 9896 |27.05.2012 Христо Стоичков защити сина на Гриша Ганчев от МВР . 12| 10498 |15.05.2012 Шефът на НСО подаде оставка, гард на Борисов поема охраната . 14| 13706 |07.05.2012 Скандал! Стоичков: Боби Михайлов хвърли ръкавиците на мача с Швеция за третото място! . 8| 6364 |19.03.2012 Дясната ръка на Нешева поема НЗОК?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads