Реклама / Ads
0| 3837 |06.12.2023 НОВИНИ

Столичният площад "Света Неделя" става пешеходна зона

.
Източник: БГНЕС
Столичният площад "Света Неделя" става пешеходен, съобщиха от "Спаси София".
 

След години усилия, паркингът и една от оградите се премахват и пешеходците свободно ще се придвижват по един от най-централните и натоварени столични площади.

 

“Години наред едно от най-знаковите и натоварени с пешеходци градски пространства беше превърнато в безразборен паркинг. Най-накрая отваряме площада за пешеходците, защото твърде дълго хиляди бяха принудени да лавират между коли и хлопащи плочки”, информира общинският съветник и лидер на "Спаси София" Борис Бонев.

 

В момента се възстановява настилката, след което оградата ще бъде премахната, а пешеходците ще могат да се движат по-удобно и безопасно. Допълнително ще бъдат поставени пейки и кашпи с дървета.

 

“От "Спаси София" многократно сме внасяли предложения и доклади до Общинския съвет, които без аргументи бяха отхвърляни от предишните управляващи. Затова съм щастлив, че най-накрая правим тази важна крачка напред. Даваме ясен сигнал за посоката, в която ще се развива София, защото наред с изграждането на инфраструктура в кварталите, искаме да превърнем столицата в удобен за живеене град”, допълни Бонев, цитиран от пресцентъра на формацията.

 

Общинският съветник Стефан Спасов от своя страна посочи, че отварянето на площада беше едно от предизборните обещания. “На изборите стана ясно, че досегашният модел на управление вече не получава подкрепа от гражданите. Радвам се, че имаме мандат да променим нашия град и вече работим в тази посока. За няколко седмици беше изработен и съгласуван проект, за което благодарим на администрацията. И това е само началото - готвим още редица проекти, стояли на трупчета през годините, за да покажем, че фразата „тук е така“ остава в миналото", подчерта Спасов.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3719 |06.12.2023 Украйна е свалила 41 от общо 48 руски дрона по време на атаки тази нощ . 9| 13622 |06.12.2023 Чистка по сталински в Китай. Какво се случва? . 0| 3657 |06.12.2023 Депутатите от Енергийната комисия отхвърлиха два законопроекта, отнасящи се до отпадането на дерогацията . 1| 3607 |06.12.2023 Закопчаха мъж, залял съпругата си с бензин и я заплашил с убийство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads