Реклама / Ads
3| 3907 |30.04.2020

Студентските бригади в САЩ към момента не са отменени, а отложени

.
Срещата между Херо Мустафа и Екатерина Захариева
Американският посланик у нас оцени високо бързите и адекватни противоепидемични мерки на кабинета. „Българското правителство се справя невероятно в борбата с коронавируса и благодарение на предприетите противоепидемични мерки успявате успешно да потискате кривата на разпространението“, заяви Херо Мустафа.

Тя благодари и на служителите на Министерството на външните работи, които в денонощен режим и в реално време информират всички акредитирани в София дипломатически мисии за мерките, които се вземат от българските власти по повод пандемията, като дават информация и по всякакви запитвания на посолствата.  „Вашите хора отговарят на над 100 въпроса дневно, отправени от дипломати. Страхотни са“, каза посланик Мустафа на прием при вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева.

 

Захариева отбеляза помощта на Държавния департамент и на Американската агенция за международно развитие на САЩ, които  дариха на България 500 000 долара за помощ в борбата с коронавируса. Посланик Мустафа заяви на срещата, че САЩ ще предоставят още медицински материали. „Благодаря на САЩ за подкрепата, която оказват на България по време на тази криза“, каза министър Захариева.
 
Българският първи дипломат и американският посланик бяха единодушни, че отмяната на ограниченията, свързани с коронавируса, трябва да става поетапно, за да се избегнат рискове от още по-голямо разпространяване на болестта. В тази връзка и по повод интереса на много български студенти към програмата „Work and Travel“, посланик Мустафа заяви, че студентските бригади към момента не са отменени, а само отложени, като посолството ще информира обществеността, щом бъде взето решение.
 
Захариева и Мустафа обсъдиха широк кръг въпроси от международния дневен ред, като отделиха и специално внимание на положителните стъпки по отношение на евроатлантическата интеграция на Западните Балкани и на борбата с дезинформацията.
 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay Donate now
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Захариева: Студентите да охладят ентусиазма си за бригадите в САЩ 11| 3881 |29.04.2020 . Калоян Паргов: Политическото его трябва да бъде загърбено в момента 2| 3547 |29.04.2020 . Журналист: В момента се пресират хората, които няма как да се защитят 5| 4848 |28.04.2020 . Диана Ковачева: Основният проблем в момента - хора остават без доходи 2| 4549 |26.04.2020

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads

НАЙ-ЧЕТЕНИ

    Реклама / Ads

    БЛОГОВЕ

    ДОБРО УТРО