Реклама / Ads
9| 4623 |18.05.2010 НОВИНИ

Световен експерт обръща делото САПАРД

.
Марио Николов
Световно известният експерт Валтер Келер е на път да обърне делото срещу Марио Николов, след като негови показания подкрепиха тезата на подсъдимия, че внасяните машини заради които бизнесмена е изправен пред Темида са нови.
 

Машините в „Чубра" бяха нови , заяви Валтер Келер пред съда, където се гледа в момента делото. „Това беше най-модерната технология", допълни той. Келер е работил за фирми като Макдоналдс, Нестле, Кауфланд и Крафт.

Припомняме, в най-големия до този момент и най-шумния процес за пране на близо 7,5 млн. лева, източени от програма САПАРД, обвинен е Марио Николов. Едно от основанията на обвинението се опираше на това, че Николов е закупил стари машини, декларирайки ги като нови.

Валтер Келер каза пред съда, че познава Мари Николов и съпругата му Марияна. Свидетелят обясни, че той е откривател на метода на приготвяне на пилешките хапки за McDonalds. Келер е посещавал базата в Чубра, видял производствената линия на фабриката.

"Оборудването беше цялостно и съответстваше на най-съвременните стандарти", категоричен бе Валтер Келер. Машините били марка GPS.

"Смея да твърдя, че съм световноизвестен технолог в харнително-вкусовата промишленост. От 40 години работя в този бранш и много от машините аз съм ги конструирал и посторил, за което имам и патент", посочи още той.

"Когато отидох там, машините все още бяха опаковани и трябваше да бъдат инсталирани. Аз наблюдавах и контролирах техническата инсталация на машините", заяви той.

Frognews.bg
припомня, че Марио Николов с още шестима души са подсъдими за пране на пари по програма САПАРД на стойност 7,5 милиона евро.

В края на януари Софийската районна прокуратура образува досъдебно производство по материали, изпратени в градската прокуратура, за това че бизнесменът Марио Николов се е обаждал по телефона на свидетел и го убеждавал да не дава показания.
Прокурорите полуучили информация, че Николов звънял на свидетел в Швейцария, за да му съобщи, че не трябва да се явява по делото срещу него.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4674 |15.05.2010 Липсваща експертиза отложи делото срещу Валентин Димитров . 0| 7671 |12.05.2010 1500 лв. хонорари за експертите по Бай Миле . 6| 4853 |12.05.2010 Съдебни експерти: Чората е имал увредено сърце . 6| 5358 |12.05.2010 Огромни суми искат от Спаска; отложиха делото

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads