Реклама / Ads
3| 5764 |14.06.2013 НОВИНИ

Световноизвестният проф. Гуткнехт: Дъщеря ми учи в България

.
проф. д-р Норберт Гуткнехт (в средата)
Световноизвестният проф. д-р Норберт Гуткнехт, почетен член на движението "България си ти", обясни за Фрогнюз аргументите на своята дъщеря за избора й:
 


- Разбрахме, че Вашата дъщеря учи медицина във Варненския университет. Как се случи така дъщерята на медицинско светило като Вас да избере точно България? 

- Има две основни причини, за да учи в България. Първата е, че обучението е изцяло на база на английска система, която е актуална и се признава навсякъде. При нея се обучават студенти от различни страни, създадена е много добра атмосфера, има възможност те да се запознават с различни култури, което вече е една добра база за разбиране на нещата в Източна Европа. Втората е свързана с предимството, че студентите са обособени в малки групи и така се получава ефективно взаимодействие между  преподавател и студент. Имат целенасочени изпити в различни области, което помага за БЪДЕЩАТА РЕАЛИЗАЦИЯ. А това е особено важно за специалности като медицина и стоматология. Сега дъщеря ми завърши успешно първи курс. 

Медицинският проект на НД „България си ти!“ - „Изграждане на мобилен център по лазерна дентална медицина“, който ще стартира от Дома на отец Иван в Нови Хан, е разработен съвместно с проф. д-р Гуткнехт. Инициативата цели безплатно лечение на деца и възрастни в неравностойно положение, прилагане на нови технологии, иновативни за България, обучение на млади специалисти (студенти) за работа с новите технологии. 

- Имате ли и други проекти с НД "България си ти"? 

- Възхитен съм от много добрата мотивация за реинтеграция на движението. Впечатлен съм от връзката между социалната дейност и здравеопазването, от усилията за помощ при хора с ниски социални възможности и най-вече деца. Аз пътувам много, имам много и различни научни проекти по света, но в България предпочитам да помагам в социалните проекти.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 6528 |27.05.2013 Проф. Миланов: Моментално трябва да се изгони шефът на НЗОК . 22| 6140 |24.05.2013 Проф. Илчев плаши новия парламент с протести . 5| 5319 |23.05.2013 Проф. Николай Петров: Над 388 млн. лв. са задълженията на болниците . 8| 5588 |21.05.2013 Проф. Константинов: Много хора са инвестирали, за да влязат в този парламент

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads