Реклама / Ads
0| 2892 |16.08.2022 НОВИНИ

Свиленградчани зоват шефа на МВР да провери изцепките на местния полицейски шериф

.
Иван Демерджиев
Очакваме новият шеф на МВР Иван Демерджиев да провери как работи и какви изцепки има началника на районното управление в Свиленград Димитър Янакиев. За това призоваха жителите на граничния град.
 

През екипа ни те разказаха за скандални събития, чиято достоверност би могла да се докаже чрез вътрешна проверка. Твърди се, че Янакиев често бил виждан да се движи на “градус” и то зад волана. Преди време в подобно състояние станала катастрофа, имало и  пострадали. Те обаче се оказали от родното му село Капитан Андреево и заради това случката “потънала” в дън земя. Според източниците ни при удара бил засегнат и самия полицейски началник, заради което се наложило да се търси медицинска помощ.

 

Местните хора разказват, че Янакиев загубил ореола на честен и почтен полицай след като започнал да живее на семейни начала с дама, чийто баща бил бизнесмен. Името му, обаче се свързва от местните жители с дейности, които са извън закона като контрабанда на цигари, проституция и т. н. Хората са категорични, че  въпросният предприемач е действал без да среща пречки от полицията, сиреч от Димитър Янакиев. Има подозрения, че пред очите на полицейския началник се е въртяла и далавера с горива. 

 

Източниците ни разказват за пиянски запой, в който е участвал полицейският шеф и други негови подчинени. Един от тях - Лилян Димитров, решава да си тръгне в разгара на купона, но също на висок градус. Янакиев не го спира и на път от село Мезек за вкъщи, той катастрофира и умира. Експертизата установява голямо количество алкохол в кръвта му.  Личните му отношения със служителка от районното управление са станали “дъвка” за града. 


Димитър Янакиев е дългогодишен  служител в МВР. Завършил е железничарското училище. Минал е през различни длъжности - районен инспектор, катаджия, охранител.  През 2014 г. Янакиев става шеф на районното управление. Упорито се говори, че негов закрилник е бил бившият директор на хасковската полиция Ангел Цанков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3184 |12.08.2022 Радев свиква среща заради газовата връзка с Гърция . 0| 2811 |10.08.2022 Лидерите от Г-7 зоват Русия да върне Запорожката АЕЦ на Украйна . 0| 2700 |10.08.2022 Арх. Шишков обеща ежедневни проверки на строителството на газовата връзка Гърция-България . 0| 2716 |10.08.2022 Министрите Алексиев и Шишков инспектират газовата връзка Гърция-България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads