Реклама / Ads
11| 5399 |23.10.2015 НОВИНИ

СЗО: Хамбургер, бекон, шунка, наденица причиняват рак

.
Световната здравна организация включва обработеното месо сред главните причинители на рак наред с цигарите, азбеста, арсена и алкохола.
 

Хамбургерът, беконът, шунката, наденицата и другите видове обработено месо ви изправят пред висок риск да се разболеете от рак, предупреждава организацията.

И прясното червено месо ще влезе в черния списък, защото също повишава опасността от рак, макар и една идея по-слабо, казват изследователите.

В СЗО са открили убедителни доказателства, че консумацията на преработено месо дори в малки количества повишава риска от смъртоносната болест. Особено силна е връзката с рака на дебелото черво, който убива милиони всяка година. Виновници са оцветителите, които придават на преработеното месо червен цвят, а също консервирането и осоляването на колбасите, които увреждат лигавицата на дебелото черво.

 

Предупреждението на СЗО, което се очаква официално в понеделник, ще хвърли в шок месопроизводителите и сектора за бързо хранене, смята в. “Дейли мейл”. Търговците на подобни стоки ще трябва да предупреждават за опасността с надписи върху опаковките.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 4523 |23.10.2015 Путин: Асад е готов да преговаря с опозицията в Сирия . 19| 4635 |23.10.2015 Плевнелиев: Да дадем път на пряката демокрация и референдумите . 1| 4265 |23.10.2015 Пак трагедия и катастрофа по АМ Тракия . 11| 13621 |25.10.2015 Клиенти оценяват жрици на любовта към 16 часа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads