Реклама / Ads
11| 6378 |23.10.2015 НОВИНИ

СЗО: Хамбургер, бекон, шунка, наденица причиняват рак

.
Световната здравна организация включва обработеното месо сред главните причинители на рак наред с цигарите, азбеста, арсена и алкохола.
 

Хамбургерът, беконът, шунката, наденицата и другите видове обработено месо ви изправят пред висок риск да се разболеете от рак, предупреждава организацията.

И прясното червено месо ще влезе в черния списък, защото също повишава опасността от рак, макар и една идея по-слабо, казват изследователите.

В СЗО са открили убедителни доказателства, че консумацията на преработено месо дори в малки количества повишава риска от смъртоносната болест. Особено силна е връзката с рака на дебелото черво, който убива милиони всяка година. Виновници са оцветителите, които придават на преработеното месо червен цвят, а също консервирането и осоляването на колбасите, които увреждат лигавицата на дебелото черво.

 

Предупреждението на СЗО, което се очаква официално в понеделник, ще хвърли в шок месопроизводителите и сектора за бързо хранене, смята в. “Дейли мейл”. Търговците на подобни стоки ще трябва да предупреждават за опасността с надписи върху опаковките.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 206 |09.12.2025 Компотърната мишка празнува 57-ми рожден ден . 1| 536 |09.12.2025 Световната банка ще помага на българските железници да влязат в 21 век . 0| 489 |09.12.2025 Шведската принцеса Виктория учи за офицер от ВВС, лети . 1| 452 |09.12.2025 Великобритания наложи санкции на кремълския "геополитик" Александър Дугин

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads