Реклама / Ads
0| 2804 |22.07.2022 НОВИНИ

Табутов: Започваме веднага процедурата за избор на нов шеф на КЕВР

.
Процедурата за избор на нов председател на КЕВР ще бъде задвижена веднага щом това е възможно, увери пред Нова телевизия депутатът от “Продължаваме промяната” Владимир Табутов.
 

Коментарът му идва ден след решението на Конституционния съд, според което досегашният шеф на енергийния регулатор Станислав Тодоров е бил избран в нарушение на основния закон. От ГЕРБ веднага подеха темата и заговориха за хаос. 

Пред журналисти вчера Тодоров заяви, че КЕВР буквално спира работа и заговори за риск за страната, ако се стигне до предсрочни избори и няма нито работещ парламент, нито работещ енергиен регулатор. 

 

Валидни остават взетите от КЕВР решения, увери обаче Тодоров. По думите му те са взети единодушно и неговият глас не е имал решаващо значение. Той обаче каза, че въпросното решение означава, че КЕВР "ефективно, буквално спира работа" и няма как да приеме дори цената на природния газ за месец август. Затова призовава депутатите "да проявят политическа мъдрост" и незабавно да стартират процедура за избор на негов наследник.

 

Депутатът от ПП Табутов заяви, че не са обсъждани имена за кандидатури. 

Относно доставките на газ, депутатът каза, че ще има по договора с Азербайджан.

“Договорът ни е за 1,5 милиарда. В зависимост от температурите през зимата, консумацията е между 3-3,5 милиарда. Трябва ни още. Затова Кирил Петков води тези преговори”, каза зам.-председателят на ПГ на ПП.

 

Той увери, че газ за парно ще има.


“Договореният газ ще се ползва приоритетно за домакинства, болници и обществени сгради. Бизнесът ще пострада, ако няма газ, не идомакинствата”, каза Табутов.

Относно прекратяването на меморандума с Gemcorp и обвиненията на опозицията, че това може да доведе до арбитраж и искане на неустойки, Табутов каза, че това категорично не е вярно. 

 

"Няма неустойки, няма отговорност от страна на българската държава, нито от другите страни по договора”, заяви Табутов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3337 |21.07.2022 Нинова: От понеделник започваме да обсъждаме състава на кабинета . 0| 3027 |14.07.2022 Радев връчва втория мандат. ГЕРБ го връщат веднага . 0| 3028 |03.07.2022 Терзийски: В интерес на България е да имаме работещо правителство веднага . 0| 2860 |27.06.2022 Ако „Възраждане“ получи третия мандат, го връща веднага

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads