Реклама / Ads
0| 3571 |11.09.2022 НОВИНИ

Тагарев: Ясно е, че Украйна ще удържи. Въпросът е кога ще освободи окупираните теритоии

.
Вече не е въпросът дали Украйна ще удържи. Абсолютно ясно е, че тя ще удържи! Въпросът е кога ще успее да освободи окупираните си територии. През шестте месеца на войната основно фокусът беше къде Русия атакува, къде Украйна удържа и как, след като вече не може да удържи дадени позиции, се изтегля и заема нови отбранителни позиции. През последните 10 дин това се смени изцяло, вече говорим за това дали Русия успява да удържи определени позиции и дали се изтегля организирано, или бяга панически от позициите, които е заемала.
 

Това заяви пред Българското национално радио бившият военен министър проф. Тодор Тагарев. 

 

Според него Украйна дава допълнителни доводи на всички държави, които я подкрепят, че използва помощта по най-рационалния начин и няма да отстъпи.

 

"Може би сме свидетели на много умела, маскировъчна - по руските термини, кампания. Месеци наред се говореше за подготовката на контранастъпление на юг - към Херсон и Херсонска област. Големият удар обаче беше нанесен на изток - Балаклея, Купянск, Изюм. Има вече информация, че украинските сили наближават Лисичанск - там беше единствената голяма руска победа в последните 4-5 месеца", посочи още проф. Тагарев.

 

Според проф. Тагарев политическите сили, които стоят и зад служебното правителство, са на позицията да не се оказва военна помощ за Украйна и да не се противодейства на интересите на Русия.


"Газът е оръжие. Доставката на енергийни ресурси от Русия е оръжие и винаги е било разглеждано така. Това стана абсолютно ясно на всеки. Да, ще си сложим един пуловер вкъщи, но ще спасим човешки животи. Постоянното фокусиране върху социалния аспект и то от хора, които са военни, защото управляващите у нас сега - президент, премиер, министър на отбраната - всички са военни и се разсейват по въпроса, че газът е оръжие. Руското влияние в енергетиката ни и в икономиката ни е оръжие. Всички се опитват да скрият руското влияние върху България", посочи още Тагарев.

 

Според него на Запад се разбира добре, че икономиката на Шрьодер и Путин води до зависимост - американското разузнаване е имало много убедителна информация за руското нападение още през октомври 2021 г. и може би затова се е забавило пускането на газопровода “Северен поток - 2”. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2926 |10.09.2022 Ген. секретар на НАТО: Нашата подкрепа променя нещата на бойното поле в Украйна . 0| 2784 |10.09.2022 Повече от 14 000 са цивилните жертви на войната в Украйна . 0| 5972 |10.09.2022 Игор Федик специално за Фрог: Украйна е готова за дълга война, а Западът – за дълга подкрепа . 0| 7768 |09.09.2022 Служител на Путин призна: Украйна проби руските защити и постигна съществена победа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads