Реклама / Ads
3| 4911 |17.11.2020 НОВИНИ

Татяна Кристи: Добро утро, Мутроланд!

.
Татяна Кристи
ДОБРО УТРО, МУТРОЛАНД! Три шокиращи новини още от началото на деня.
 

1. Глобяват „протестърския“ бизнес – Хиполанд със 125 000 лева за „нелоялна“ конкуренция, която според КЗК, на която, например, монополната дистрибуция на печатни издания на пеевски, никога не й е правило впечатление, нито концентрацията на медийни канали в едно лице, което е и депутат и му е позволено да пише закони, дори и никога да не ходи на работа. Та правителствената бухалка КЗК – като инструмен на мутренското правителство решава да удари нелоялния на властта бизнес „Хиполанд“ --- с тази безсмилена глоба, която, надявам се да бъде оспорвана в съда – за това, че „Хиполенд“ предлага продукт на намалена цена онлайн, а ако продуктът е свършил в магазина, купувачът се насочва към реален магазин да си купи същия продукт. Ако и в някой определен магазин, към който се е насочил клиента продуктът също е изчерпан, на купувача се дава опция да си купи нещо друго на промоционална цена. Аз не виждам къде е нелоялната конкуренция тук. Това е обичайна маркетингова практика. Обикновено за такива промоции се пише разяснения – „докато продуктът е в наличност.“ Не знам дали това е вило обявено в случая, но няма особено значение. Защото промоционалните продукти обикновено са с ограничени количества. Измама би било, ако някой дава цена на промоция, а пък продава продукта на реална цена, измама е, ако някой примамва някой с продукт, а той не съществува въобще….Но след месеци проверки и тормоз на „Хиполанд,“ мутренските институции решават, че са му намерили цаката. Жалкари! Надявам се тази безсмислена глоба да падне в съда.


2. Отишли един граждани да протестират пред офиса на вмро в София, заради позицията им относно Македония. И какво става? Ами служителите на вмро—известни като жалки кремълски подлоги, блокиращи Македония от членство в ЕС-- започват да хвърлят по тях пиратки! Представяте ли си какъв човешки отпадък са тези хора!? Знаем, че пиратката може да осакати човек, че това в случая е саморазправа/самоуправство, което би трябвало да приключи с арести на всичките цървули от вмро, участвали в тази агресия. Но не!!!!! Доколкото чета в новините – няма нито един арест! А тук говорим за представитили на политическа партия, които застрашават здравето на хора дошли да изяват гражданскта си погнуса от тях като политици!


3.Варненци се събудиха, за да видят, че ще имат нов небостъргач – без информация за това да е станала тяхно достояние при какъвто и да е обществен дебат! Читател открива „проекта“ случайно в световен сайт по архитектура. Оказва се, че сградата, че се строи от еднолична фирма (ЕООД) основана през юли 2020 г с начален капитал 1000 лв. Astral Concept" Ltd" с ЕИК/ПИК 206151737 и едноличен собственик някой си Александър Ралчев.


GOOD MORNING, MUTROLAND!

 

Журналистът Татяна Кристи, Фейсбук




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 4563 |17.11.2020 Корнелия Нинова: Депутати от БСП ставаме доброволци в болниците . 1| 4184 |11.11.2020 Петър Витанов пред БНТ: Управляващите заблуждаваха, че няма проблем с Договора за добросъседство с Република Северна Македония . 9| 5002 |06.11.2020 Скопие обвини София в нарушаване на Договора за добросъседство . 2| 4179 |04.11.2020 БСП-София: 14 млади социалисти са готови да станат доброволци в столичната РЗИ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads