Реклама / Ads
24| 6368 |04.11.2023 НОВИНИ

“Татко е мъртъв, защо аз съм жив”: Камери хванаха зверствата на терористите от Хамас

.
Невъобразими кадри на изгорени хора, насилвани бебета, изтезавани жени: филм със записи от видеокамери, запечатали чудовищните зверства на терористите от Хамас в Израел, надминава възможностите на човешкото въображение. 
 

Кадрите са показани на журналисти в посолството на Израел в Берлин. За тях разказват от “Дойче веле”. Филмът, монтиран от подобни видеозаписи, бе прожектиран и пред международни медии в Израел, Ню Йорк и в посолството в Лондон.

 

Семейството от кибуца Бе’ери в Израел е имало монтирана камера за видеонаблюдение в кухнята си – като мярка за защита от крадци. Две други камери показват терасата и прохода към сградата в двора. Камерите са записали как терористите на Хамас убиват бащата на две момчета – на 6 и 8 години, които той се опитал да скрие.

Терористите обаче откриват децата. Следващият кадър показва кухнята, където едно от момчета плаче. Чуват се думите му, произнесени на иврит: "Татко е мъртъв, татко е мъртъв. Защо аз съм все още жив?". По-малкото момче седи наведено над кухненската маса и казва, че вече нищо не вижда, защото терористите на Хамас са извадили едното му око.


В този момент в стаята влиза човек на Хамас, отваря хладилника и на спокойствие си отваря бутилка с кока-кола. Следващ кадър показва майката на момчетата, която е отвън на пътеката – там тя открива простреляния си мъж и припада, пишат още от "Дойче веле".

 

Видеото е с продължителност от 40 минути. Вероятно има още стотици минути на кадри с подобно съдържание от камерите за наблюдение, от смартфоните на жертвите, от социалните мрежи, от камерите в автомобилите на терористите и от тези, които те носят по дрехите си. Някои от записите са направени от израелските сили за сигурност, пристигнали на местопрестъпленията.

 

Това са кадри, които напомнят за някоя от зловеща компютърна игра на убийци. Но е реалността. След прожекцията в помещението на посолството настъпва мъртвешка тишина – за дълго време. Образите далеч надхвърлят онова, което дори журналисти, които са свикнали да виждат военни конфликти, смърт и насилие, могат да си представят.

 

Терористите подпалват някои от жертвите си, за това свидетелстват снимки на обгорените тела. Има детски трупове, а върху лицата на бебета са изписани гримаси на ужас, явно причинени от брутално насилие. Камерите на терористите са записали как те проследяват жителите на кибуците и ги разстрелват.

 

Филмът включва и няколко видеозаписа от нападението срещу транс фестивала "Супернова" в пустинята Негев. Те вече бяха разпространени в социалните мрежи. Частните и непубликувани кадри от смартфоните на жертвите обаче създават още по-ужасяващо впечатление - бягащи в паника хора, които се опитват да се скрият, тичайки през полето. Наличен е и добре известният видеоматериал с починалата германка Шани Лук, която лежи неподвижно върху един пикап на терористите. Кадрите започнаха да циркулират в онлайн пространството още на 8 октомври. 

 

Израелската армия съобщи, че разполага с аудиозаписи, на които терористите и техните командири в ивицата Газа дават заповеди да се убиват израелци и убийствата да бъдат заснемани. В един от тези записи се чува как терористът крещи по телефона: "Майко, убих повече от десет. Майко, синът ти е герой!". Отговорът също е записан: "Убивай! Убивай! Убивай!".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4484 |04.11.2023 Над 100 горски служители бяха отличени от ръководството на ЮИДП . 34| 4561 |04.11.2023 Радев пита политиците залагат ли си живота в името на държавата или обратното . 37| 8664 |04.11.2023 Атанасов: Тончев да си ходи от ДАНС, въвлича службата в активни мероприятия . 9| 6009 |04.11.2023 Блестящ Григор Димитров отива на финал в Париж /обновена/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads