Реклама / Ads
2| 3374 |22.04.2023 НОВИНИ

Tesla спечели знаково дело. Как ще се отрази това на автомобилния сектор?

.
Източник: личен архив
Tesla спечели ключово съдебно дело, което ще се отрази на бъдещето на целия автомобилен сектор. Компанията на Илон Мъск беше оправдана по иска на жена, че системата за автопилот е предизвикала тежка катастрофа. Това ще позволи на Tesla не само да запази системата, а да въведе и тази, която се разглежда като първия сериен автомобил с автоматично управление.
 

Tesla спечели делото за 3 милиона долара обезщетение, след като тяхна кола участвала в тежка катастрофа през 2020 г. Сблъсъкът станал докато колата била в режим автопилот. Съдът реши, че компанията ясно е предупредила купувачите, че този режим не трябва да се ползва в града, но жената зад волана е нарушила инструкциите.

 

Решението идва докато компанията прави опити със следващото поколение на функцията автопилот. То се казва "пълно самоуправление" и на практика ще представлява първата серийна кола, която се движи автоматично. След решението на съда цената на акциите на Tesla се повиши на борсите.

 

Междувременно премиерът на Канада и директорите на гиганта „Фолксваген” обявиха строежа на мегазвавод за батерии за електромобили. Инвестицията е за впечатляващите 20 милиард долара. Експерти казват, че тя е показателна накъде се развива автомобилният сектор.

 

"Други държави, включително нашите съседи на юг, бяха готови да вложат страшно много пари, за да получат този проект. Това е първата мегафабрика, която компанията прави извън Европа. Всички я искаха. Ние ще вложим наистина много, но това са пари, които ще си върнем бързо чрез инвестиции и икономическа активност", заяви премиерът на Канада Джъстин Трюдо.

 

"Фолксваген" ще вложи около 7 милиарда във фабриката. Канада ще даде останалите 13 милиарда. Щатът Онтарио ще вложи над 500 милиона в модернизирането на инфраструктурата около завода. Във фабриката ще работят около 3 хиляди души. Тя трябва да е готова през 2027 г., пише "Нова телевизия".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2687 |11.04.2023 ДГ „Снежанка“ спечели проект по национална кампания „Чиста околна среда-2023“ . 6| 2874 |31.03.2023 Екзакта: Невъзможно е да се прогнозира кой ще спечели изборите и кой ще бъде втори . 2| 3095 |24.03.2023 Кълъчдароглу очаква да спечели президентските избори на първия тур . 1| 9389 |12.03.2023 Ето коя е фирмата спечелила най-много от началото на войната в Украйна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads