Реклама / Ads
14| 5137 |16.10.2023 НОВИНИ

Тодор Тагарев: Русия използва всички средства за манипулация и раздор на българското общество

.
Тодор Тагарев
Русия използва всички средства да манипулира и всява раздор в българското общество. Това заяви министърът на отбраната Тодор Тагарев днес при откриването на обучението „Стратегически комуникации“, което се провежда в периода 16-20 октомври 2023 г. в Конферентната зала на Информационния център
 

Обучението се организира от дирекция „Връзки с обществеността и протокол“ на Министерството на отбраната съвместно с Училището по информационни дейности в отбраната на САЩ (US Defense Information School),  съобщиха от Министерството на отбраната.

 

„В момента сме в процес на създаване на нов модел на стратегически комуникации в Министерството на отбраната и българските въоръжени сили. Новият модел не предвижда създаване на нови структури, а засилване на съществуващия капацитет за противодействие на хибридното влияние“, посочи министърът на отбраната.

 

.

„САЩ и България имат продължително и трайно стратегическо партньорство. Ние работим заедно, за да защитим нашите общи интереси в стратегическите комуникации. Всички съюзници в НАТО, включително нашите две страни, са изправени пред предизвикателството да опровергават фалшиви наративи и да информират обществото за реалните заплахи за сигурността и за начините за преодоляването им. Виждам, че българското правителство приоритизира стратегическите комуникации като основен елемент на националната сигурност. Ангажираността на министър Тагарев с днешното събитие изпраща много силен положителен сигнал към всички и демонстрира, че стратегическите комуникации трябва да бъдат върховен приоритет. Започващото днес обучение е само една стъпка, която предприемаме заедно за увеличаване на нашия капацитет. На 25 септември нашите две правителства подписаха Меморандум за разбирателство за противопоставяне на дезинформацията. Още веднъж подчертавам, че високо оценяваме българското партньорство и ангажираност за реализирането на тези цели“, подчерта в изказването си Н. Пр. Кенет Мертен.

 

Това е първото от поредица обучения, които се провеждат със съдействието на Офиса по отбранително сътрудничество към посолството на САЩ в София и се финансират от американското правителство по Програмата за чуждестранно военно финансиране (FMF). По време на обучението ще бъдат представени основни похвати и техники на стратегическите комуникации, борбата с дезинформацията и противодействието на хибридните заплахи. Сред темите са стратегическите комуникации и връзките с обществеността по време на учения, мисии и операции, кризисните комуникации, разработване на комуникационни планове, наративи, фокус теми и послания, операции за влияние, уеб операции, институционален отговор, проследяване на резултатите и анализ на въздействието.

 

В обучението ще вземат участие 25 офицери и цивилни експерти по връзки с обществеността и публични комуникации от Министерството на отбраната и Българската армия.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 29615 |16.10.2023 "Ройтерс": Ето кой и как финансира Хамас . 14| 8505 |16.10.2023 FactCkeck: Не е вярно, че в храните на българския пазар масово се добавят насекоми . 1| 3583 |16.10.2023 Макрон свика заседание по сигурността след нападението с нож в училище във Франция . 3| 8121 |16.10.2023 Бомбени заплахи в България: Евакуираха училища в Русе, Стара Загора и Шумен /обновена/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads