Реклама / Ads
9| 5659 |17.04.2019 НОВИНИ

Вицепремиерът Т. Дончев за ”апартаментгейт: Един политик без доверие е нула

.
Томислав Дончев Източник: БГНЕС
Един политик без доверие е нищо. Може да е голям експерт , страхотен организатор, но когато се скъса доверието, няма да се случи нищо. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев пред bTV за скандала с апартаментите на Цветанов, Цачева, Георгиев и други политици и чиновници.
 

Темата с апартаментите не е само битов скандал, има голям политически магнитуд. И когато по отношение на тези хора се появи съмнение, никой не иска да чуе идеите...Със сигурност ще има политически ефект, има потенциал да ерозира доверието, ще има влияние върху всички сложни процеси в съдебната власт, каза още Дончев за "апартаментгейт"

 

Не искам на никой не службата. Вътрешно противопоставяне няма. Ясно е, кой е лидерът. Доста сложна като характер сделка. Цветанов обясни. Нямам други въпроси към него. А ако имам, ще му се обадя по телефона. Така вицепремиерът Дончев отговори на въпрос дали има конфликт с Цветан Цветанов .

 

Имам един апратамент в Габрово, много съм мобилен и не съм по недвижимите имоти. Темата с имотите не е само битов сканадал, има по-голям политически магнитут. По отношение на тези хора, които имат иеди и тези, се появи основно съмнение, никой не е в състояние да чуе идеята или тезата, затова мерките, които се взеха са вярната стъпка. Когато връзката на доверието се скъса, няма да се получи нищо", заяви още вицепремиерът по повод "апартаментгейт"

 

Той коментира и поста си във Фейсбук, озаглавен "Оставка": Никога не съм късал връзка с реалността и дано не ми се случи, това е много опасно за политик. Случва се често на политиците да разсъждават в розово. Вярно е, че за първи път се сблъсках с викове "оставка" в лицето, но сам си го причиних. В дебелите книги пише да не ходиш никъде, където ще те освиркат. Аз съм мъжко момче и предпочитам да си контактувам с хората, не страхливо и малодушно да се крия някъде. Не се получи разговор в този момент, но не само с мен, проблемът е комплексен, не може да бъде решен само от една служба, дори претендирам, че няма как да бъде решен от институциите, трябва и общественици.

 

Оставката не е обект на такъв драматизъм. Не съм се вкопчил в дадена позиция, това е служба свързана с някакъв дълг. Оставката може да изглежда и като бягство от отговорност, имах успешна кариера, не е драма да се върна и да се занимавам с други неща, но съм поел ангажименти и трябва да ги изпълнявам.", обясни той дали е бил готов наистина да попаде оставка.


Габровци не са расисти. Проблемът не е че някой е тъмен с пигмент на кожата. Това е гняв, бунт срещу усещането за по-особени права на някои. В Габрово са чувствителни някой да живее на гърба на другия. Този гняв е справедлив. Хората искат мерки. Да няма нагло поведение от някои граждани. Искат мерки със социалните плащания. Няма да стане с една мярка. Трябва да са по дейвствени органите на МВР... Когато държавата не може да глоби един човек, то той получава един вид имунитет. Предложението е - който не може да плати глобата, да дава обществено полезен труд, смята вицепремиерът.

 

По нов начин трябва да се уреди въпроса как държавата финансира иновациите, координация няма между министерствата, всеки финансира на парче, обясни част от тезата си за промяна в икономическия ред Томислав Дончев.



 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 13306 |12.04.2019 Владо Дончев: Пеевски и Доган работеха в удивителен синхрон с Цветанов . 5| 5429 |24.03.2019 Томислав Дончев: Цветанов да обясни отношенията си със строителната фирма . 3| 4130 |19.03.2019 Дончев: Неверни са спекулациите, че ще се намаляват пенсиите, ще има и великденски надбавки . 7| 3882 |19.02.2019 Дончев се кани да влезе в листата на ГЕРБ и да се бори за преференции

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads